MÜFTÜLÜKTEN SES YOK

MÜFTÜLÜKTEN SES YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi bu Cuma namazı ile birlikte önceden belirlenen ve fiziki şartları müsait olan camilerde Cuma ve her gün öğle ve ikindi namazları kılınacak.

Cumaya bir gün kaldığı halde bu satırların yazıldığı an itibarıyla Elazığ Müftülüğünün hangi camilerde namaz kılınacağı ile ilgili herhangi bir açıklaması yok.

Birçok il müftülüğü, namaz kılınacak camilerle birlikte vatandaşlardan beklentileri ve uyulması gereken kuralların da açıkça yazılı olduğu afiş ve duyurular basın yolu  ve sosyal medyada ilan edilmesine rağmen Elazığ Müftülüğümüzün böyle bir açıklaması hala olmadı.

Bu açıklamayı ilimize yeni atanan müftüye mi saklıyorlar ya da bu konuda bazı tereddütler mi oluştu, ya da uygun olan cami avluları dışında başta Valilik Meydanı Ahmet Aytar meydanı, Gençlik Merkezi sentetik saha gibi alanlardaki uygulamalara karar mı verilemedi bilinmez ama vatandaş listeyi dört gözle bekliyor.

Bu Cuma ilk kez kılacağımız namazda birçok sorun, izdiham ve hatta kargaşa olmaması için polisiye tedbirlere ciddi ihtiyaç duyulacağını da buradan hatırlatıp uyaralım yetkilileri.