MISIR SİLAJINA AYAĞINI KAPTIRAN VATANDAŞ, HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Erol KARA/Elazığ'ın Arıcak ilçesinde geçtiğimiz günlerde tarım aracına bacağını kaptıran Muharrem Ölmez, ağır yaralanmıştı.

MISIR SİLAJINA AYAĞINI KAPTIRAN VATANDAŞ, HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım aracıyla birlikte köyden ilçe merkezine oradan da askeri helikopterle Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Ölmez, itfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle makinanın içinden çıkarılarak ameliyata alınıp yaşama tutundu.

Arıcak ilçesine bağlı Üçocak beldesinde yaşayan 43 yaşındaki Muharrem Ölmez, mısır silajı yaparken dikkatsizlik sonucu sağ bacağını tarım aracına kaptırdı. Olayda ağır yaralanan Muharrem Ölmez, yakınlarının yardımıyla tarım aracının bir parçasıyla birlikte Arıcak İlçesine getirildi. Burada askeri helikopterle Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Ölmez’e acil müdahale yapıldı.

 

İtfaiyenin yardımıyla bacağı tarım aracından kurtarılan Ölmez daha sonra ameliyata alındı. 2 saat süren operasyonda sağ bacağını kaybeden Ölmez, hayati tehlikeyi atlattı. 40 gündür hastanede tedavi altında tutulan Muharrem Ölmez, iyileşip protez takarak ailesine kavuşmak istiyor.

PROTEZLE  YÜRÜMEK İSTİYORUM

Yaşanan korkunç olayı anlatan Muharrem Ölmez, "9 Ekim 2020 tarihinde saat 14:00 sıralarında silaj makinesi traktöre bağlı, çalışır vaziyetteydi. İçerisine mısır atıyordum.  O anda bacağımı kaptırdım. Farkettiğim anda bacağımın tamamını kapmıştı. Beni Arıcak ilçe merkezine getirdiler. Arıcak'ta askeri helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesine getirildim. Burada doktorlar müdahale ettiler. Sancım vardı o anda. Çaresizdim. Çevredeki herkes elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştı. Sancımın yanı sıra bir de makinenin ağırlığı beni rahatsız ediyordu. Çok şükür bugün buraya kadar geldim. Bu süreçten sonra iyileşmeyi ve protezin takılmasını dört gözle bekliyorum. Eski ayağıma kavuşamasam da yinede protezle yürümeye çalışacağım. 40 gündür hastanedeyim. Çocuklarımı, evimi özledim." dedi.

HAYATINI KAYBETME RİSKİ YÜKSEKTİ

Muharrem Ölmez’in doktoru Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Yılmaz,Hastanın hayati tehlikesinin olamadığını belirterek, hasta itfaiyenin yardımı ile makinanın içinden çıkarıldı. Bizde ameliyata aldık şuan hayati tehlikeyi atlattı” dedi.  

Yılmaz,  "Hastamız 9 Ekim'de akşam saatlerinde hastanemize getirildi. Bir tarım makinasında bacağının kopması sonucu ve tarım makinasına sıkışması sonucu acil servise getirildi. Hastayı hemen ameliyathaneye aldık. Çünkü hasta bulunduğu köyden Arıcak ilçe merkezine ambulansla ve tarım makinasının bir kısmıyla beraber getirilmişti.  Saat 14:00'te olan yaralanmadan dolayı  yaklaşık saat 17:00'ye kadar Arıcak ilçe merkezine getirilmiş. Oradan da askeri helikopterle hastanemize getirilmişti. Daha fazla zaman kaybetmemek gerekiyordu. Hastanın hayatı söz konusuydu. Biz hemen ameliyathaneye aldık. Ameliyathanede önce tarım cihazının içerisinden bacağını çıkarmamız gerekiyordu. Hastanın diz üstünden ampute olduğu görülüyordu. Fakat cihaz sıkıştırdığı alan boyunca bacak kemiğinin üst ucuna kadar sıkıştırdığı için biran önce hastayı oradan kurtarmamız gerekiyordu. Sağ olsun itfaiyemizin de destekleriyle hasta o makinenin içerisinden çıkarıldı ve hemen ameliyata alındı. Hastanın bacağı diz üstünden ampute olmuştu. İçinde bol miktarda organik materyal vardı. Mısır koçanlarının artıkları, toz, toprak doluydu. Bu hastalarda da enfeksiyon çok ciddi bir problem olduğu için ciddi bir temizlik yaptık. Hastanın bacağını serumla yıkayıp temizledikten sonra kurtarabildiğimiz en dip noktadan hastanın bacağını ampute ettik. Bugün itibariyle hastamız yaşıyor. Çünkü bu hastalarda enfeksiyona bağlı yaşamını kaybetme riski yüksekti. Biz bu hastamızda da enfeksiyonla ciddi mücadele ederek hastamızı ampute ettik. Bundan sonraki süreçte 3 ay kadar yaranın iyileşmesini bekleyeceğiz. Daha sonra protez bacak yaptıracağız. Hayati tehlikemiz kalmadı hastada." şeklinde konuştu.