'Milli Beka' boş ifade değil

'Türkiye'de kendisi ve partisinden önce ülkesini ve ülkesinin geleceğini düşünen siyasi kimdir?' deseler ilk akla gelen isimlerden biri Devlet Bahçeli'dir. Bahçeli'nin kaç zamandan beri değişi 'milli beka' meselesinin ciddiyeti bir kez daha Boğaziçi eylemleri ile ortaya çıktı.

'Milli Beka' boş ifade değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşananlara da tepkisini gösterdi.


Söz konusu üniversitede Türkiye'nin sinir uçlarıyla oynandığını belirten Bahçeli, "Bununla birlikte sabır ve tahammül kapasitesi test ediliyor." dedi.


Terör örgütü mensuplarının olayların fitilini ateşlemeye çalıştığına dikkat çeken Bahçeli, "Üç beş şuursuz öğrenciyi paravan yapan terör örgütü mensupları ateşe körükle gidiyor. Eşkıyalar Boğaziçi’ne tutunarak ülkemize meydan okuyor." dedi.


ABB Belediye başkanı eski ülkücü Mansur Yavaş’ın aksine Rektör Melih Bulu'nun istifa etmemesi gerektiğini vurgulayan MHP Lideri, "Rektörümüz, öğretim üyeleri arasından başta Rektör Yardımcılığı olmak üzere münhal bulunan görevlere lazım gelen atamaları süratle yapmalıdır. Kabul etmeyen, yazılı talimata uymayanlar derhal üniversiteden uzaklaştırılmalıdır. Nitekim taviz verilirse sonuç vahim olacaktır." ifadelerini kullandı.


"Öğrenci başka terörist başkadır. Aynısı Boğaziçi Üniversitesi’nde olduğu gibi, bu ikisi birbirine karışırsa, yani teröristler öğrenci kisvesine ve kimliğine bürünürse ne huzur ne de sükûnet kalacaktır. Bu işin şakası yoktur. Ağırlaşan meselenin hafife alınacak tarafı yoktur.


“Aydınım” diye geçinen zavallılar, sivil toplum kuruluş hüviyeti taşıyan fırsatçılar, demokrasi ve hukuk sınırları içinde siyaset yaptığını zanneden gafiller tarihi yanlıştadır. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylara destek vermek, geldiğimiz bu aşamada teröre destek vermektir.”


Bu cümleler de gösteriyor ki olay, memleket severlikle, iktidara muhalefet etme adına, ülkeye ihanet etme meselesidir.


Bu ihanetler hoş, masum ve demokratik tepki olarak algılanır ve böyle görülürse, devletin de kamunun da düzenin de huzur da barışında çivisi çıkmış demektir.
Bu devlet ve bu millet, böylesine bir rezilliğe ve pespayeliğe asla prim vermez" dedi.