Milletvekili Erol: 'Şartname Değişti, Maddeler Aynı'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol TBMM'de Maden konusuyla ilgili konuştu.

Milletvekili Erol: 'Şartname Değişti, Maddeler Aynı'

Erol yaptığı konuşmada, Ak Parti’nin Elazığ’a gereken önemi vermediğini ve maden ile ilgili şartnamenin değiştiğini ama maddelerde herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Keban Barajının, Elazığ’a herhangi bir katkısı olmadığını belirten Erol konuyla ilgili; “İlimizin toplam 20 belediyesi var. 16’sı Ak Parti’nin 3’ü MHP’nin. Böyle bir ilde siyaset yapıyoruz. Ak Parti’ye destek veren bir ile Ak Parti ne yaptı. Malatya’dan, Sivas’tan, Erzincan’dan ve Bingöl’den Ak Partili bakan vardı. Elazığ’dan hiç bakan seçilmedi. Elazığ siyaseten Ak Parti’ye çok destek verdi ama geri dönüt verilmedi. Keban barajı yapılırken verimli topraklar sular altında kalmış, ama ülke ekonomisine katkı sağlamış. Şu anda oranın Elazığ'a bir faydası yok” diye konuştu.

Milletvekili Erol, Maden’de bulunan maden rezervlerinin ihalesi ile ilgili ise; “Depremde 3 bina yıkıldı, 40 küsür can kaybı yaşandı. Depremde Elazığ’a ciddi bir kaynak yatırıldı. Ama bu kaynaklar doğru kullanıldı mı kullanılmadı. Bu kadar kaynak doğru kullanılsaydı geçmişte olduğu gibi Doğunun Parisi olarak anılırdı. 3. Fırsat önümüzde,  Bu fırsatı kaçırmamak lazım. Sayın vekiller 30 milyar dolarlık maden alanının ihalesiyle ilgili süreci anlatıyoruz anlamıyorsunuz. İlimizde ayrım yapmaksızın ihalenin ertelenmesi konusunda herkesin katkısı var. Şartname değişti ama maddeler hala aynı tas aynı hamam olarak devam ediyor. Bu konuyla ilgili 2 ayrı dosya hazırladım. Birini Ak Parti Grup Başkan Vekili’ne, birini ise CHP Grup Başkan Vekili’ne verdim. İhaleden sonra bakacağız ihale kime verilmiş, hepiniz göreceksiniz. Bugüne kadar Elazığ halkı hiç bir şeye bakmadan Ak Parti’ye oy verdi. Ama bundan sonra 4 vekil çıksın bize her türlü oy veriyorlar zaten desin bakalım Elazığlılar ne yapacak. Ben yeni dönemde bu kürsüde olacağım, bakalım başka kim burada olacak” diye konuştu.