Milletvekili Erol: 'Bakan Olacağım'

Ömer Enes YILAR/CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kanal 23 televizyonunda canlı yayında Elazığ gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Erol, siyasette risk almadan bir yere gelinemeyeceğini, bunun için risk alarak Elazığ'da ikinci sıradan aday olacağını ve Millet İttifakı iktidar olursa önemli bir Bakanlığa atanacağını açıkladı.

Milletvekili Erol: 'Bakan Olacağım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde HDP’li Sırrı Süreyya Önder tarafından ortaya atılan bir iddia üzerinden yeninden bazı eleştirilere muhatap olan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Terör örgütüne yardım ve yataklıktan ceza almış birine inanıyorlar da kendi genel başkanlarına, bakanlara mı inanmıyorlar” dedi.


“TUNCELİ’DE MİLLİYETÇİ OLMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL”
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, son günlerde yeniden gündeme gelen ve geçmiş dönemlerde HDP’li Sırrı Süreyya Önder ile yaşadığı bir diyalog yüzünden eleştirilere hedef olan konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu konu beni gerçekten rahatsız ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bile beni telefonla arayarak dik duruşumuzla, terör karşıtlığımızla tebrik ettiği bir milletvekiliyim. Necmettin Öğretmen’e Tunceli’de sahip çıkıp, on anmak için PKK’ya rest çeken, terör örgütlerine meydan okuyan bir yürüyüşten sonra terör örgütleri tarafından tehdit edilen ve devlet tarafından özel koruma altına alınan bir milletvekiliyim. İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı bunu Meclis’te söyledi. Bunlara rağmen bakıyorum her 6 ayda bir birileri pişirip pişirip önümüze getiriyor ve benim milletvekili olmak için kandilden onay aldığım söyleniyor. Ben onayı Tunceli sokaklarında elinde Türk Bayrağı ile yürüyerek aldım. Türkiye’nin değişik illerinde milliyetçi olmak kolaydır. Tunceli Milletvekili olarak Tunceli sokaklarında terör örgütlerine meydan okumak her babayiğidin harcı değildir. Daha geçen ay Diyarbakır annelerini ziyaret ettim. Çocukları kandırarak dağa kaçırdıkları ve terör örgütü mensubu yaptıkları aileleri orada ziyaret ettim. Bu dönüp dolaşıp önümüze geliyor ve inanılmaz üzülüyorum çünkü bu devlet, vatan ve bayrak için hayatımı ortaya koyup, terör örgütlerine rest çekip meydan okuyorum ancak bazıları sıkışınca bunu önüme getiriyorlar. Sırrı Süreyya Önder gibi terör örgütüne yardım ve yataklıktan ceza almış birine inanıyorsunuz da kendi genel başkanınıza ve bakanlarınıza inanmıyor musunuz?”

“ELAZIĞ’DA SİYASET, TİCARET VE BÜROKRASİ TEKELLEŞMİŞ”
Elazığ’da bir güç odağı bulunduğunu ve her şeyden onların yararlandığını belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bunu kırmak için Elazığ’dan yeniden aday olmaya karar verdiğini belirterek şunları kaydetti: “ Ben Elazığ’dan aday olmadım gösterildim. Daha hiçbir parti Türkiye’de aday göstermezken benim adaylığım 1 ay öncesinden açıklandı ve ben Elazığ’a gelerek kampanyaya başladım. Tunceli’de de bir daha buradan aday olmayacağım dedim ve olmadım. İsteseydim Tunceli’den her dönem seçilebilirdim ama yeni arkadaşlarımızın önünü açmak için buradan aday olmayacağım dedim. Elazığ’da da arkadaşlarımıza bir daha buradan aday olmayacağım, burada bir altyapı oluşturacağım, siz kendinizi buraya hazırlayın dedim. Ancak depremden sonraki süreçte konuşulanlar, yapılanlar, verilen sözler, yalanlar, dolanlar, milletvekillerinin söyledikleri, kan meselesi, bunlar beni resmen Elazığ’a bağımlı hale getirdi çünkü Elazığ’ın sahipsiz olduğunu gördüm. Elazığ’da siyasetin, ticaretin ve bürokrasinin tekelleştiğini gördüm. Burada bir güç odağı ve bu siyaseti de ticareti de bürokrasiyi de istediği gibi tekelleştirmiş. Elazığ’da bir saadet zinciri kurulmuş. Yani Ak Parti’ye oy veren her seçmen de bundan yararlanmıyor. Siyasetçilerin etrafındaki dar bir kadro, her şeyden onlar yararlanıyor, sorunlarını çözmüşler. Kadro mu geldi, iş mi verilecek, birisi mi atanacak onlar belirliyor. Ben bu tabloyu görünce dedim ki bir daha adayım. Bu benim iradem ve kendimle ilgili bir karar veriyorum.” 

“ELAZIĞ’A BAKANLIK VERİLMEYEN TEK DÖNEM”
Elazığ’a yalnızca Ak Parti iktidarı döneminde bakanlık verilmediğini söyleyen Milletvekili Erol: “Ben siyasette planları olan birisiyim ve milletvekili olarak siyaset yapmak amacında değilim. Bu her zaman gündeme getiriyorum. Cumhuriyet tarihimizde son 20 yıldır yani Ak Parti’nin iktidar olduğu dönemde Elazığ’a Bakanlık verilmeyen tek dönem Ak Parti dönemidir. Her dönem Bakanı var Elazığ’ın hem 80 öncesi hem de sonrası. Şimdi Bakanlar aflarını istiyor ve yeni bakanlar atanıyor ama yine Elazığlı bir isim gündeme gelmiyor. Bir iddia koydum ortaya ve önümüzdeki dönem Elazığ’dan 2. Sıradan aday olacağım dedim. Neden çünkü siyasette bir yönetme hikayesi oluşturmak istiyorsanız risk alçaksınız. Ben de Elazığ halkına güvenerek bu kararı verdim. Çünkü ilk sıradan aday olduğum zaman seçilirsem yalnızca milletvekili olacağım ama ikinci sıradan seçilirsem yeni bir hikayenin başlangıcı olacak ve o hikaye beni nereye götürür, yolumu nereye kadar açar onu bilmiyorum.” İfadelerini kullandı. 

CHP Milletvekili Gürsel Erol, üçüncü sıradan adaylığı konusunda çelişkili olmakla eleştirildiniz sorusuna ise: “Bir de üç meselesi var. Bir televizyon programında Ak Partili bir Milletvekili arkadaşımız programcıya şu ifadeyi kullanmış; “Gürsel Erol’u Elazığ halkı seviyor ama CHP’ye Elazığlılar oy vermez.” Ben de şöyle bir iddiada bulundum Ak Parti’nin mevcut 4 Milletvekili yeniden aday olsun ben de 3. Sıradan aday olacağım, bakalım bu halk oy verecek mi vermeyecek mi dedim” yanıtını verdi. 


“BAKAN OLACAĞIM”
Siyasetin risk almakla başarıya ulaşacağını belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: “Ben Elazığ halkına güvenerek bu kararları veriyorum. Normal şartlarda Elazığ’dan 2. Sıra CHP Milletvekili seçilir mi? Bırakın 2’yi il sıra bile garanti değil. Ben buna Elazığ adına, ülkem adına hazırım. Hem Elazığ adına risk alıyorum hem de ülkem adına risk alıyorum. Neden çünkü ben 2. Sıradan seçilirsem ve Millet İttifakı seçilirse benim Bakan olma ihtimalim olacak. Bu olmazsa partide üst düzeylerde görev alma şansım olacak. Yani süreç beni nereye götürür bugünlerden konuşmak doğru değil ama Elazığ adına Türkiye siyasetine yeni bir profil kazandıracağım. Gerek bürokrasi de gerekse de siyasette yeni bir profil olacak. Ben yalnızca CHP Elazığ Milletvekili olarak kalmak istemiyorum. Sadece Milletvekili olacaksam kendimi neden riske atıp ikinci sıradan aday olayım? Benim bunu riske atmam sadece kendimi seçtirmek değil. Nedir bu niyet Elazığ’a ve ülkeme hizmet etmek. Eğer Millet İttifakı seçimi kazanırsa ki alacağız, kabine de görev alacağım hem de çok önemli bir Bakan olma ihtimalim var. Bugün parti içinde arkadaşlarımız tarafından konuşuluyor bu. Belki de parti içinde çok önemli görevlere geleceğim. Bu riske değer mi? Evet, ben bu riski alacağım. Seçilme şansım kolay mı değil ama kazanırsam hem kendi önümü açarım hem de Elazığ’ın” şeklinde konuştu. 
 

Milletvekili Erol: 'Bakan Olacağım'