Milletvekili Bulut'dan bir teşekkür daha...

TBMM Genel Kurulu'nda 12 gün sürecek 2022 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerin 3. Gününde BDDK Bütçesi üzerinde AK Parti grubu adına AK Parti Elâzığ Milletvekili, MKYK Üyesi Metin Bulut söz aldı.

Milletvekili Bulut'dan bir teşekkür daha...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Genel Kurulu TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeleri devam ediyor. 

Görüşmelerin 3. Gününde BDDK Bütçesi üzerinde AK Parti grubu adına AK Parti Elâzığ Milletvekili, MKYK Üyesi Metin Bulut söz aldı.

MİLLETVEKİLİ BULUT'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR​​​​​​
Elazığ depreminden sonra yapılan konutlara da değinen Bulut, “Malumunuz 24 Ocakta Elazığ’da çok büyük bir deprem oldu. Allaha hamd olsun ki üzerinden çok kısa zaman geçmesine rağmen Elazığ’da şuanda 24 Bin tane konut tamamlanmak üzere. Çok kısa zaman içerisinde bu 24 Bin tane konutun hepsini tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bunların birçoğunu teslim ettik. Tabi 24.00 konut dediğinizde bunu 5 ile çarptığınızda 130-140 bin eder bir şehirden daha büyük. Gerçekten Elâzığ’da çok kısa zaman dilimi içerisinde bir şehir yeniden inşa edildi. Bundan dolayı ben öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mıza ve Genel Başkanı’mıza, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Elazığlılar adına çok büyük bir teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok büyük bir organizasyondu. Bu kadar büyük bir organizasyonda belki ufak tefek sıkıntılar oldu organizasyonun tümü yakın zamanda inşallah tamamlanacak” dedi.

BULUT: MEVZUATA UYGUN BİR ŞEKİLDE YERİNE GETİRİLMESİNİ TEMİN ETMEK ÜZERE DENETLEMEKTEDİR
Milletvekili Bulut, “BDDK Kurumu ülkemizde bankalar ile finansal kiralama, Faktöring, Tüketici Finansman, Tasarruf Finansman ve Varlık Yönetim Şirketleri’nin kuruluş ve faaliyetlerini, yönetim ve teşkilat yapısını birleşme, bölünme, hisse değişimi ve tavsiyelerini düzenlemekte uygulamakta ve bu faaliyetlerin mevzuata uygun bir şekilde yerine getirilmesini temin etmek üzere denetlemektedir. Kurumun gelirleri bankalar ile denetim kapsamındaki diğer kuruluşlardan tavsiye edilen katma payı gelirlerinden oluşmakta olup kurumun 2021 yılı bütçesi 924 milyon TL ve 2022 yılı bütçesi 1 milyar 253 milyon TL dir. BDDK denetimi kapsamında 55 banka, 22 finansal kiralama, 54 Faktöring, 15 Tüketici Finansman ve 19 Varlık Yönetimi Şirketi olmak üzere toplam 165 şirke bulunmaktadır” dedi.

Milletvekili Bulut, BDDK ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

BULUT: ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE DE DEVAM EDECEĞİNE OLAN İNANCIMIZ TAMDIR
Bulut, “30 Eylül 2021 tarihi itibariyle bankaların aktif büyüklüğü 7 milyar TL ye ulaşmış olup aynı tarih itibariyle diğer kuruluşların aktif büyüklüğü toplamda 181.4 milyar TL ye ulaşmıştır. 30 Eylül 2021 tarihi itibariyle aktif büyüklüğü bakımından bankalar ülkemizdeki tüm finans sektörünün %86.7’sini BDDK denetimindeki diğer şirketler ise %2.23’ünü oluşturmaktadır. Dolayısıyla ülkemizde finans sektörünün yaklaşık %90’ı Bankalar Düzenleme Ve Denetleme Kurulu tarafından düzenlenip denetlenmektedir. BDDK ekonomimiz için büyük önem taşıyan bankacılık faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde işlemesinden mükelleftir. Bu sorumluluğu da büyük bir görev bilinci içerisinde yerine getirmektedir. Önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğine olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.