Millet'in Medya Savaşları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir araya gelen 6 muhalefet partisi, Millet İttifakı olarak seçime girmeye hazırlanıyor. 

Millet'in Medya Savaşları

Değişik kesimlerden değişik isim tekliflerinin geldiği cumhurbaşkanlığı için, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adayı 6'lı masanın belirleyeceğini söyledi. Ancak konu 6’lı masaya gelmeden önce, CHP içerisinde ayrışmalara sebep oldu.

İBB'nin reklama boğduğu KRT TV ve TELE1 ekranlarında, Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı daha güçlü bir aday olacağı mesajları verilirken Ekrem İmamoğlu'nun adaylığını destekleyen bazı internet haber sitelerinin olduğu da dikkatlerden kaçmıyor.

İBB'nin kontrolündeki medya, Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasına sıcak bakmayan ve karşı gelen isimleri öne çıkarmaya başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun en büyük gücü ve destekçisi ise Sözcü gazetesi.
Gazetede, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyen yayınlar yapılıyor. Sözcü gazetesi, zaman zaman CHP Lideri ile özel röportajlar da yaparak durduğu noktayı belli ediyor.
Ümit Özdağ'ın Mansur Yavaş'ın adaylığını istemesinin ardından, Ekrem İmamoğlu'na yakın medya kuruluşları ve sosyal medya hesapları üzerinden, Mansur Yavaş'ın geçmişte Kürtlerle ilgili söylediği sözler devreye girdi.  Bunun üzerine Mansur Yavaş da kılıçları çekti.

Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili ilk net açıklamalarını yaptığı adres ise Halk TV oldu.
Halk TV ile arasındaki samimiyeti herkes tarafından bilenen Mansur Yavaş, seçim sürecinde en büyük desteği Halk TV'den alacak.

Anlaşılan, Millet ittifakının aday olmak için yarışacak isimlerle birlikte bunları destekleyen medyalarında savaşlarına şahit olacağız. İşi daha ötelere götürüp taraf ve yandaş medyalar kendi adayını öne çıkartıp rakibi devre dışı bırakmak  için günün sonunda kirli çamaşırların etrafa saçılmasıyla sonuçlanırsa, ne masa ne de CHP kalır ortada.