Meydanlar Isınıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana, Kılıçdaroğlu İstanbul, Babacan Gaziantep, Davutoğlu Şırnak, Fatih Erbakan Sivas'ta, diğer siyasi liderler de parti programları için meydanlara indi ve ülke seçim havasına girdi. Siyaset hız kazandı, meydanlar ısınıyor…

Meydanlar Isınıyor

Kasım ayında bir erken seçim yapılması gündemde olsa da normal zamanında yapılacak seçimlere de bir yıl süre kaldı.

Herhangi bir erken ve baskın seçim kararı alınmasa dahi 2023 Haziranında ülke sandık başına gidecek.

Seçimlere bir yıl kalması, siyasi parti liderlerini de halkla buluşmak ve mesajlarını geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla meydanlara inmesine sebep oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADANA’DA 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Adana’da, AK Parti Gençlik Kolları tarafından Yeni Adana Stadyumu'nda düzenlenen, AK Parti’nin Gençlik Şöleni’ne katıldı.

AK Parti Adana Gençlik Kolları'nın Yeni Adana Stadı'nda düzenlediği Gençlik Şöleni'nde 81 ilden gelen gençler stadı doldurdu.

ELAZIĞ’DAN YOĞUN KATILIM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 81 ilden gelecek on binlerce gençle buluşacağı AK Parti Adana Gençlik Şöleni dolayısıyla AK Parti Elazığ Gençlik Kolları üyeleri yaklaşık 4 bin 500 kişi ile programa katılım sağladı.

STADYUM DIŞINA TAŞTI
Programa katılanların birçoğu yoğun ilgi nedeniyle stada giremedi.Yoğunluk nedeniyle stada giremeyenler için Cumhurbaşkanı dışarıda bir konuşma yaptı.Daha sonra Erdoğan'ın stada girmesi ile coşku doruğa çıktı. Erdoğan, gençlerle dolu tribünleri tek tek selamladıktan sonra konuşmasına başladı.

AKŞENER’İN ABDULHAMİD DÜŞMANLIĞI
Gençlere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İyi Parti Lideri Meral Akşener’in Osmanlı padişahı Abdülhamid'e karşı kullandığı nefret dilini de gündemine taşıdı.

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala'yı savunmak için  Abdülhamid'e karşı isyan eden İttihat Terakki'nin "Kahrolsun istibdat" sloganı ile savunan Akşener "Abdülhamid Han Osmanlı padişahı. O günün şartlarında oluşan demokrasi rüzgârlarının yansıması var. O tavır karşısında bir davranış biçimi var. Hürriyet ve İtilaf da var. İttihat ve Terakki Cemiyeti de var. Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı, tekleşmeye, tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır." ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN’DAN AKŞENER’E TEPKİ: “SEN KİM, ABDULHAMİD’E SAYGISIZLIK KİM”
Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan da Akşener'e gerekli cevabı milletin 2023 yılında sandıkta vereceğini belirterek şu ifadeleri kullandı; "Abdülhamid Han, hayatı boyunca devrinin emperyalistleriyle mücadele etmiş bir millet sevdalısıdır. Varsın birileri Gezi olaylarını devrilişine benzeterek dursun, biz ecdadın izinden yürüyeceğiz. Gençlerimiz kimin, kim olduğunu bilmeye hakkı var. Siz emperyalist ağızlılara hak eden cevabı verecek gençliksiniz.

Meydanlar Isınıyor

"DİL UZATANA HADDİ BİLDİRİLECEK"
Sultan Abdülhamid'e dil uzatan hanımefendiye sormak lazım, 33 yıl hasta dev diye takdim edilen Osmanlıyı toprak kaybetmeden yöneten Abdülhamid'e dil uzatana, 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir. Meral Hanım, sen kim Sultan Abdülhamid'e saygısızlık kim.

“3 KİŞİ NEDEN SUSKUN”
Akşener’in Abdulhamid’e dil uzatması karşısında 6'lı masadaki 3 kişinin tepkisiz kalmasına dikkat çeken Erdoğan;  “6'lı masada olanlardan 3 tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamid'e laf söyletmemişlerdi. Şimdi ne oldu da sus pus oldular. Aynı masada oturdukları halde laf atanlara haddini bildiremediler. Bu millet ecdadına hakaret edenlere haddini bildirecektir."

KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL’DA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana’da Gençlik Şölenine katıldığı saatlerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da İstanbul'un Maltepe’de “Milletin Sesi” mitingi düzenledi. İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  partililere seslendi.

Meydanlar Isınıyor

KILIÇDAROĞLU: “HATALARIMIZ VAR, DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, hatalardan ders çıkardıklarını ve  hataları düzeltmeye çalıştıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Aman CHP geçmişte böyle yaptı diyorlar. Evet, hatalar oldu; biz bugün çok mükemmel bir parti iddiasında da değiliz ama hatalardan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. Siz de Allah da şahidimdir ki, kendimizi geliştirmek ve düzeltmek için çok çaba harcıyoruz. İnanmaktan, denemekten, öğrenmekten şükretmekten vazgeçmeyenlerin başına harika şeyler gelir. Biz şu an bu ortamdayız. Tam anlamıyla mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz. İşsizlere iş sağlamak, ülkeye kardeşliği getirmek, milleti huzura kavuşturmak... Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, bölgesinde ve dünyada saygınlığı olan bir ülkeyi yeniden inşa etmek..." diye konuştu.

BABACAN GAZİANTEP’TE
Hafta sonu meydanlarda olan bir diğer siyasi parti lideri de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dı.
Babacan, partileşme sürecini tamamladıktan sonra ilk meydan mitingini Gaziantep’te gerçekleştirdi.
Antep’teki Tur Otobüsleri Park Alanı'nda düzenlenen mitingine DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan eşi Ülkü Zeynep Babacan'la birlikte katıldı.

Meydanlar Isınıyor

BABACAN: “ANTEP BURADA, DUYUYOR MUSUN BEŞTEPE?”
Ali Babacan konuşmasına "Zorluk çıkarırsa çıkarsınlar, burası artık demokrasi meydanıdır" diyerek başladı. Babacan, "Mitingimizi uzağa vererek katılımı azaltmaya çalıştılar. Oyunlara bak. Ne oldu? On binler akın akın geldi. Gaziantep burada. Duyuyor musun Beştepe?" dedi.

Babacan kürsüden Erdoğan'a seslenerek "Mayıs ayında gençlik şöleni yapacak başka gün mü bulamadınız?" diye sordu.

Babacan'ın sözlerine mitinge katılanlar, "kıskananlar çatlasın" diye yanıt verince Babacan şunları söyledi: "Hem de öyle bir kıskanıyorlar ki... Türkiye'de ilk korona virüsü vakasının görüldüğünü partimizin kurulduğu gün açıkladılar. Bunu ilk kez söylüyorum. Şimdi Demokrasi Meydanı'nı vermediler ama burası Demokrasi Meydanı oldu. Bir de Cumhurbaşkanı ilk mitingimizin olduğu gün aynı saatte Adana'da gençlik şöleni yapıyor. Mayıs ayında gençlik şöleni yapacak başka gün mü bulamadınız? Siz kıskanıyorlar deyince akĺıma geldi. Öyle bir kıskanıyorlar ki hem de. Sayın Erdoğan duy burayı. Siz demokrasiyi katlettiniz biz burada kurduk demokrasiyi."

BABACAN: “ÜLKEYİ KEVGİRE DÖNDÜRDÜNÜZ”
Son günlerde gündeme gelen mültecilerle ilgili konuşan Babacan, "Ülkenin sınırlarını kevgire döndürdünüz. Milyonlarca insanı sorgusuz sualsiz memlekete aldınız. 200 bin Suriyeliye vatandaşlık verdik diyorlar. Peki, siz hangi kriterlere göre vatandaşlık verdiniz? Kimlere veriyorsunuz bunu açıklayın" ifadelerini kullandı. 

“20 YILIN EN YÜKSEK ENFLASYONU”
İktidarın ekonomiyi yönetemediğini vurgulayan Babacan, "Son 20 yılın en yüksek enflasyonu var. Derin bir yoksulluk var. İnsanlar çöpten yemek topluyor. 2018'den beri gelen süreçte karnen bu. Tek imzayla yönetilen ülkenin hali bu. Gaziantepli ailesiyle fıstık, baklava yiyebiliyor mu? İşte durum bu kadar vahim. Bu memlekette içi boş baklava satıyorlar. İnsanlar bayramı tatlı yemeden geçirdi. Ama Beştepe'de yaşayanlar bunu görmüyor" diye konuştu.

DAVUTOĞLU ŞIRNAK'TA
Birçok parti lideri gibi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sahaya indi ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gitti.

Meydanlar Isınıyor

Davutoğlu, beraberinde eşi Sare Davutoğlu ve parti yöneticileri ile ilk olarak İdil ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ardından Şırnak'a geçen Davutoğlu, parti otobüsünden Şırnaklıları Türkçe ve Kürtçe selamladı.

Gelecek Partisi İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştiren Davutoğlu'nun vatandaşlara hitap etti.

DAVUTOĞLU: “GENÇLERE HAYAT VERMEYE GELİYORUZ”
Şırnak’ta Gelecek Partisi İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştiren Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Biz gençlere hayat vermeye geliyoruz. Biz gençlerin geleceğini aydınlatmaya, parlak kılmaya geliyoruz. Size söz veriyorum; bizim yönettiğimiz Türkiye’de Türk, Kürt, Sünni, Alevi ayrımı olmayacak. Bizim yönettiğimiz Türkiye'de hiçbir dil, lehçe yasak olmayacak. Biz milleti birleştirmeye, kardeş kılmaya geleceğiz. Ülkeyi ne KCK’ya ne de kayyuma teslim edeceğiz. Bu bölgeleri de, bu şehirleri de bu bölgelerin, bu şehirlerin yiğit onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yönetecek. İşte biz böyle bir gelecek için yola çıktık” diye konuştu.

Davutoğlu daha sonra Prestij Caddesi'nde esnafla bir araya geldi.

FATİH ERBAKAN ANADOLU’DA
Teşkilat toplantıları, kongreler ve halkla buluşmalar konusunda en aktif siyasi parti liderlerinin başında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan geliyor. Anadolu’yu karış karış gezen Erbakan geçtiğimiz günlerde İl Kongresi için Kocaeli’ne gitmesinin ardından bu Pazar günü de il kongresi ve halka buluşma programları sebebiyle Sivas’a gitti.

Meydanlar Isınıyor

“BİZİM GAZETE VE KANALLARIMIZ YOK”
"Bizim bazı partiler gibi televizyon kanallarımız, gazetelerimiz yok” diyen YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan,  “Yüzlerce belediye başkanımız, mecliste milletvekillerimiz yok. Ama arkamızda bu ülke insanının desteği var. Bizi iktidara dış güçler, küresel sermaye değil halkımızın desteği taşıyacak. Yeniden Refah Partisi halkın iktidarını kuracak.” açıklamasında bulundu.

“BİZİ İKTİDARA HALKIMIZ TAŞIYACAK”
 Yeniden Refah Partisi’nin bu ay itibariyle en çok üye kaydeden siyasi parti olduğunu hatırlatan Genel Başkanı Erbakan, “Millî Görüş’ün ikinci kırk yılında, milletimizin görüşü Millî Görüş yanardağ gibi patlıyor. Geçen ay Yargıtay verilerine göre, en çok üye kaydı yapan siyasi parti biziz. Bizim televizyon kanallarımız, kuvvetli propaganda araçlarımız yok. Devletten hazine yardımı almıyoruz. Dış güçlerin desteğini almıyoruz. Mecliste siyasi parti grubumuz, milletvekillerimiz yok. Ama arkamızda bu ülke insanının desteği var. Bizi iktidara dış güçler, küresel sermaye değil halkımızın desteği taşıyacak. Yeniden Refah Partisi halkın iktidarını kuracak” dedi.

MHP, GENÇLİK KONSERLERİNE AĞIRLIK VERİYOR
Geçtiğimiz yıl, Genel Merkez yetkilileri ve milletvekillerinin katılımlarıyla "Adım Adım 2023: İl İl Anadolu" programlarıyla tüm şehirlerde partililer ve halkla buluşan MHP, 2022 yılında da benzer etkinlik ve çalışmalarla sahada olacak. 

Miting programlarına öteden beri mesafeli duran  MHP Lideri Bahçeli’nin gündemi belirleyen gurup toplantı konuşmaları ile  güçlü ve vurucu cümlelerle kaleme aldığı sosyal medya paylaşımlarına ağırlık vereceği, bununla birlikte parti üst düzey yetkililerinin sürekli sahada olacağı ifade ediliyor.

GENÇLİK ŞÖLENLERİ
MHP, siyasi çalışmalarını  sürdürürken, partinin gençlik kuruluşu Ülkü Ocakları da özellikle gençlere yönelik şölenlerine devam ediyor. Ülkücü camianın önde gelen ve sevilen sanatçıları Mustafa Yıldızdoğan, Ali Kınık ve Ahmet Şafak gibi isimlerin katıldığı ve  birçok ilde düzenlenen “Türk Gençlik Şöleni” büyük ilgi görüyor.

SAADET’TEN SALON SİYASETİ 
 Birçok siyasi parti lideri sahada ve halkın içinde olurken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantıları ve siyasi parti liderleriyle görüşmekle yetiniyor.

6’lı masada bulunması ve özellikle, ”Erbakan’ı yuhaladım ve bundan pişman değilim” diyen, Ermeni  soykırım iddialarına ve PKK’ya destek çıkan paylaşımları yapan ve Yargıtay tarafından siyasi yasak getirilen Canan Kaftancıoğlu’na sahip çıkması sebebiyle kendi tabanı tarafından bile eleştirilen Karamollaoğlu’nun halk içine çıkmak yerine parti Genel Merkezinde haftalık basın toplantıları ile salon siyasetini tercih etmesi, olası tepkilerden çekindiği için sahaya çıkamadığı yorumlarına sebep oluyor.