Meydan Babayiğit Görsün

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Balbay'a gündeme dair açıklamalarda bulunan ve 'Kılıçdaroğlu bir babayiğit. Partisini herkesle diyalog kurabilecek noktaya getirdi. Tabanımıza diyoruz ki biz size başka CHP'ye başka konuşmuyoruz. Hepsi dört sözcük: ifade, düşünce, inanç özgürlüğü. Kemal Bey'le, Meral Hanım'la bunda birleşiyoruz.' İfadeleri ile Millet İttifakına güzellemeler yapan Saadet Lideri Karamollaoğlu, Dr. Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi'ni hedef aldı ve bu partinin kapatılması için mahkemeye başvurduklarını açıkladı.

Meydan Babayiğit Görsün
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fatih Erbakan'a partide yer verdiklerini ancak Erbakan'ın yeni bir parti kurmayı tercih ettiğini iddia eden Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi'nin kapatılması için başvuruda bulunduklarını açıklayarak:

"Yasaya göre kapatılan partinin adında parti kurulamaz. Bu da açık. Bakalım, mahkemeye verdik. Fatih Bey’e partide yer verdik, böyle bir tercih yaptı." demiş.

Karamollaoğlu’nun partinin samimi tabanının “Millet ittifakına sakın girme” telkin ve tavsiyelerine rağmen neden millet ittifakını oluşturan liderlerin etrafında neden pervane olduğu bu açıklamalarla bir kez daha ortaya çıktı.

Baktı ve gördü ki partisinin önemli bir seçmeni Yeniden Refah saflarına katıldı. Hem bunun önlemini almak hem de kendisini TBMM’ye milletvekili olarak sokma adına hamleler yapıyor.

Birinci hamle gücünü bölen YRP’yi kapatarak tasfiye, ikinci adım Kılıçdaroğlu’na “babayiğit” yakıştırmasıyla yaranma gayretleri. 

Karamollaoğlu’nun bu iki hamlesi de yaşına başına ve özgül ağırlığına yakışmayan partiden ciddi bir kopuşun daha yaşanacağının habercisi oldu. Garibim Karamollaoğlu, rakibini ekarte edeyim derken eldeki seçmenden de oldu.

Ama rahat olsun, Kılıçdaroğlu kendisine İstanbul’dan bir kontenjan verir ve meclise taşır. Memleketi Sivas’tan aday olduğu an, CHP tabanı Madımak geçmişini hatırlar ve iki partiyi de siler atar.