'Mevcut yönetim görevden el çektirilmeli'

Elazığspor'un efsane başkanlarından Şahap Emir, sosyal medya hesabından Elazığspor'la ilgili önemli bir paylaşım yaptı

'Mevcut yönetim görevden el çektirilmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3. Lig’e düşen ve yeni sezon öncesi büyük belirsizlik yaşayan Elazığspor'da kulübün efsane başkanlarından Şahap Emir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şeirfoğulları'na çağrıda bulundu.
Eski Başkan Emir; mevcut yönetimin bir an önce görevden el çektirilmesine vurgu yaparak, kulübün son 10 yılının mali denetime tabi tutulması gerektiğini söyledi.
Elazığspor Tüzüğü’nün de değişmesi gerektiğine dikkat çeken Şahap Emir, "Derhal kulüp ama sözleşmesi ( tüzüğü ) borçlanmanın kolay olmayacağı genel kurulların sözde oylamalar gibi komik ibra sahnelerine mahal vermeyecek ve daha birçok saçma uygulamaların velevki istense bile yapılamayacağı tarzda değiştirilmelidir. Aksi halde iyi niyetli dürüst insanlar pislikleri temizlerler ama bir gün gene bir Allah’tan korkmaz gelir gene her şeyi berbat eder gider" dedi.
Emir’in açıklamaları şöyle;
“Hakikaten Canım ELAZIĞSPOR ‘umuzun su an bulunduğu pozisyondan kurtarılıp yeniden layık olduğu Süper Lig e yükselmesini temin edecek bir oluşum Umutla beklenen bir gelişmedir ve olması da gerekendir

Sayın Hayrettin KARAMAZİ ; Sayın Mustafa URHAN isimleri Toplumumuz tarafından Tasvip edilen Onurlu ve Güvenilir insanlar ve Sehrimizin nadide DEĞER’leridirler yani Doğru kişiler Doğru adreslerdir.

Bu Saygıdeğer isimlere Başkanlık yapmamış olsalarda birçok dönemde Onurları ile yönetimlerde görev alan Sayın Yasemin AÇIK ve Sayın İbrahim TASEL ve Sayın Mustafa BALLICA ve tek tek isimlerini sayamayacağım birçok Saygıdeğer İSİM bir araya getirilirmi bilmiyorum ama ideal bir çözüm olur kanaatindeyim.

ANCAK ;

Geçmişte Hasbelkader bir dönem Başkanlık yaparak Şampiyonluk da iddialı. Takımı küme düşüren ve kendisini de yaklaşık 1,3 milyon TL alacaklı çıkartan ve bunu kulüpten tahsil eden ve herkesin şikayetçi olduğu Şimdiki Başkan için O Benim Piyonum’dur diyen bir Zat’ın yaptığı ve maalesef yanına kar kaldığı gibi olmamalıdır ..

Zira Kulübü bu hale getirenlere Borç ödemek gibi bir Ahmaklığı bu sözü edilen Değerli Şahsiyetlere yüklemek hem bu nezih insanlara Hakaret hem Kurtuluşun önünde büyük bir engel ve hem de bu kötü durumun mes’ul lerini ödüllendirmek anlamı taşır .

Su an ki Başkan ve yöneticiler komuoyunda söylendiği , yazılıp çizildiği gibi Hırsız mıdırlar bunu BİZ bilemeyiz.

Ama TÜRKİYE Cumhuriyeti bir MUZ Cumhuriyeti değildir.

Devletimizin resmî Mali Denetleme kurumları vardır . Mutlaka sanırım kulübümüzün son en az son 10 yılı incelenmelidir

Kanunsuz giderler tesbit edilip buna müsebbip olanlardan tahsil edilmeli ve yukarıda Sözü gecen Mümtaz insanlar eğer Görev alacaklarsa onlara Gecmişdeki varsa hırsızlıklardan oluşan Borçları ödemek gibi bir garip ve haksız mesuliyet yüklenmemelidir.

Bu noktada da ; İlin seçilmiş Sahıbı Sayın Belediye Başkanımıza ve ilin atanmiş Sahibi Sayın Vali’mize görev düşmektedir.

Bu iki Zat-ı Muteremin görev ve sorumluluklarının tanımında Hukuken böylesi bir sorumlulukları olmasa bile temsil ettikleri Şehrin tüm Fertlerinin gönlünde böylesi bir Vazife yapmaları yönünde genel bir ARZU ları vardır. Bundan hiç bir şüphem yoktur.

Bu bağlamda VALİ ve/veya Belediye Başkanımız müdahil olmaları mevcut yönetime Görevden EL çektirmeleri ve ES Zamanlı olarak Kulübün son ( belki 10 ) yıllarını mali Denetime tabii tutmalı ve tesbit edilen ( hırsızlık yada kusurlar ) olumsuzluk lardan dolayı oluşan zarar’lar müsebbiplerinden tahsili cihetine gidilmeli ve yukarıda isimleri zikredilen Mümtaz insanların oluşturacakları yeni bir Yönetim ile Bismillah deyip Yeniden Yola koyulmalıdır.

Ancak ; bu tek basına çare değildir. Derhal Kulüp ama Sözleşmesi ( Tüzüğü ) borçlanmanın kolay olmayacağı Genel kurulların Sözde oylamalar gibi komik İBRA sahnelerine mahal vermeyecek ve daha birçok Saçma uygulamaların Velevki istense bile yapılamayacağı tarzda değiştirilmelidir.

Aksi halde iyi niyetli dürüst insanlar pislikleri temizlerler ama bir gün gene bir Allah’tan Korkmaz gelir gene herşeyi Berbat eder gider.

Binaenaleyh geçmişte yaşanmış bu tecrübelerden DERS alınıp gelecekte bir daha tekerrür etmemesi için Tedbir yada tedbirler behemehal alınmalıdır.

Sizlerle duygu ve düşüncelerimi binlerce KM uzakta Yurt dışından olsa da bu vesileyle paylaştım

Sayın Vali’miz ve Sayın Belediye Başkanımızdan AF diliyorum Hala onlara akıl vermek tada yol göstermek Haddim olamaz elbette. Yüreğimde hissettiklerimi bu Zat-ı muhteremler elbette anlamışlardır. Başta bu kıymetli Yöneticilerimiz olmak üzere Tüm Elazıg lı Hemşerilerimize SAYGİ Sevgi ve Selamlarımı yolluyorum.

ALLAH ‘a emanet olun

Şahap EMIR