Metiner'den Ak Tavsiyeler

2023 seçimlerine yaklaşırken Ak Parti'nin yaşadığı oy kaybını durdurmak ve geri getirmek için değişik kesimlerden olduğu gibi parti içinden de öneriler geliyor.

Metiner'den Ak Tavsiyeler

Eski Ak Parti Milletvekili ve Yeni Şafak Yazarı Mehmet Metiner, "AK Parti büyümek istiyorsa ve dahi liderini herkesin liderine dönüştürmek istiyorsa henüz vakit varken kendi siyasi söylemlerine, pratiklerine ve yol arkadaşlarına dikkat etmelidir” uyarısında bulundu.
İşte Metiner’in dikkat çektiği konular:“Milletvekillerinin isteklerine göre değil, asıl milletin isteklerine göre belirlenecek teşkilatlar hem ‘AK Parti’mizin milletle olan bağını güçlendirir, hem de çok daha güçlü başarıların elde edilmesini sağlar.

Bunun için yapılması gereken şey bellidir. Doğrudan milletin ayağına gitmek ve doğrudan millete sormak. Objektif yapılacak saha araştırmaları veya o bölgenin emin ve akil insanlarıyla yapılacak görüş alış-verişi neticesinde o ilde, ilçede ve beldede AK Parti’yi taşıyacak aktörlerin belirlenmesi kolaylıkla sağlanabilir. Başarının sırrı asıl burada saklıdır. Aksi takdirde o ilin en güçlü milletvekili kimse o istedi diye veya vekillerin istedikleri kişiler teşkilatın başına getirilirse akıbet hayrolmaz.
AK Parti’miz gücünü milletten alan bir partidir. Dolayısıyla milletin istekleri doğrultusunda siyaset yapmayı ana eksen olarak belirlemiş bir partidir.

Bunun anlamı açıktır: Millet kimi istiyorsa onunla ve neyi istiyorsa o!
“Millet için millete rağmen” siyaseti olmaz. Geçmişte bunu CHP yaptığı için milletten yediği tokatla hala belini doğrultabilmiş değildir. Aynı akıbetin ‘AK Parti’mizin başına gelmeyeceğini söyleyenler varsa akıllarını başlarına devşirsinler derim.

‘AK Parti’mizin dikkat etmesi gereken hususların başında şu iki şey geliyor:
Bir: Milletin istediği aktörlerle yol yürümek. Onların temsiline ağırlık vermek.
İki: Her düzeyde tevazuu esas almak. Kibrin zerresini dahi üstünde taşıyanları teşkilatlarda veya temsil sisteminde barındırmamak.”

Ak Parti’nin doğrularını savunmakla birlikte yanlış ve eksikliklerini de dile getirmekten çekinmeyen eski vekil Metiner’in tespitleri gibi benzer birçok eksiklik değişik mecralarda samimiyetle dile getiriliyor.

Hakkı ve doğruyu söyleyenler çok sevilmez ve köylerden kovulurlar belki ama bunu göze alarak gerçekleri dile getiriyorsa birileri, bu onların samimiyetini gösterir. Büyük emekle ve büyük özveriyle inşa edilen bu kutsi yapının hezimet yaşamaması adına önceden ve dostça uyarılardır bu cümleler.
Ak Parti Genel Merkezinde hala bu samimi düşünceleri alıp, yorumlayıp ve daha uygulama gibi samimi, ihlaslı ve Erdoğan’ın misyonuna kalben inanan bir yetkili kalmışsa eğer, bunların dikkate alınması gerekir.

Ak Parti, 7 Haziran dışında bir seçim mağlubiyeti yaşamadığı ve kaybetmenin ne demek olduğunu pek bilmediği için, 2023 seçimlerinde yaşanacak bir yol kazasının hem partilerine hem de ülkeye maliyetlerini düşünemiyor.

Ve yine, 2023’ye olası bir seçim kaybeden bir Ak Parti’yi bırakıp yeni partilere yol bulacak çıkarcı ve menfaatçi bazı çevreler ile yüzleşmediği için her şeyin süt liman olacağını düşünüyor.
Vakit varken ve hala düzelme imkanı varken, eleştirileri samimi görüp önlemler almak gibi bir sorumluluğunun olduğunu Genel Merkez de anlamalı artık.