Merkez Hesap Biliyor mu?

MetroPOLL Araştırma Şirketi tarafından son yayınlanan ankette de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda daha az oy aldığı görülüyordu. AK Parti Genel Merkezi  de bu durumdan vazife çıkarmış olmalı ki  seçimi ilk turda koparmak istedikleri yönünde bir senaryoya yoğunlaşmışlar.

Merkez Hesap Biliyor mu?

Anketlere göre Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldığında Erdoğan, dört adaydan da daha az oy alıyor. Erdoğan ile Yavaş yarışırsa... Yavaş yüzde 53.9 alırken, Erdoğan yüzde 36.5'te kalıyor. Kararsızlar ve protestocuların oranı yüzde 9.
Yavaş HDP'lilerin yüzde 73.2'sinin, Cumhur İttifakı ortağı olan MHP'lilerin ise yüzde 23.1'inin oyunu alıyor. 

Erdoğan ile İmamoğlu yarışırsa... İmamoğlu yüzde 49.7, Erdoğan yüzde 40 alıyor. Kararsızlar ve protestocular yüzde 9.8. İmamoğlu HDP'lilerin yüzde 82.6'sının, MHP'lilerin yüzde 8.3'ünün oyunu alabiliyor.

AK Parti Genel Merkezi'nin de çeşitli anketler yaptırdığı ve anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda seçimi koparabileceği yönünde kanaat oluştuğu öne sürülmüş. Ne öngörü, ne hesap ne çıkarım ama…

 AK Parti Genel Merkezi işi şansa bırakmayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ilk turda seçtirmeyi hedefliyormuş ve çalışmaları da ilk tur ağırlıklı olarak planlıyormuş.
Hemen her ankette tüm rakiplerinden az oy alan Erdoğan’ın birinci turda yüzde 50 oy alarak cumhurbaşkanı seçtirmek ile ilgili senaryoları çalışan Ak parti kurmayları  belli ki hesap kitap da bilmiyorlar. 

Kimbilir hangi kelime oyunları ve fantastik cümlelerle kurulu tumturaklı kelimelerle örülü sunumlarını Erdoğan’a sunuyorlar ve “Bu iş ikinci tura kalırsa işimiz zor, onun için birinci turda işi bitirelim” diyerek gerçekleri örtüleme faaliyetlerine devam ediyorlar.

Bu nasıl mantıktır, bu nasıl hesaptır ki tüm rakiplerinden geride ve 30’lar bandında olan Erdoğan’ı birinci turda yüzde 50 ile seçtirebilecek bir sihirli formülü bulmaya çalışıyorsun.

Anketler doğruysa Ak Parti’nin önce bir aynaya bakması, sonra titremesi ve kendine dönmesi icap etmez mi? Bugünkü ekonomik şartlarda ve enflasyonun yüzde 70’lere vurduğu ve uzun süre de inmeyeceği bir ortamda girilecek seçimlerden mucize beklemek ve bunun gerçekleşeceğine inanmak, ancak,  İstanbul Büyükşehir seçimlerini tekrar ettirip daha büyük fark yenmesine sebep olan bazı  Ak Partililerde bulunur ki bunların sayısı da ne yazık ki bol miktarda var Genel Merkezde.
Gerçekten Ak Partili kurmayların ve Genel Merkez teorisyenlerinin aklı karışmış ve zorlama senaryolardan medet umar konuma gelmişler ki, tabanı kazanmaya yönelik hiçbir adım atmadan yüzde 30’dan yüzde 50+1 çıkarmak gibi bir sevdaya tutulmuşlar.

Yok, eğer, bu yetkililerin ellerinde bizim bilmediğimiz bir sihirli değnek var ve Molla İzzet’in
“Tüketti sanma hezârân hikâyet-i aşkı
O kıssadan dahi söylenmedik neler kaldı” 

Beytinin verdiği umutla bir keramet gösterilecekse ki 2019’da pek gösterilemedi, o zaman biz de şapka çıkartırız bu öngörü ve çalışmalara ve otururuz oturduğumuz yere…