Merak Ettik!

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ziyaretleri kapsamında Sivrice İlçemizde Elazığ'ın gelişmesi, kalkınması ve içinde yaşayan insanların mutluluklarının artması amacıyla gece gündüz demeden mücadele ettiklerinin altını çizerek, 'Sorunlardan kaçmıyoruz. Mazeret değil çözüm üretiyoruz' demiş.

Merak Ettik!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valla çok güzel, çok ferahlatıcı ve çok da umut verici bir değerlendirme. Bu cümleleri duyan ve şehrimizde yaşayan her bir fert ve özellikle depremzede vatandaşlarımızın yüreğine su serpen bir açıklama.

Böylesine iddialı cümlenin de arkası gelmeli içi doldurulmalıydı.

 Mesela bugüne kadar vatandaşlar tarafından dile getirilen hangi sorunun çözümü sağlanmış. Mesela genel kura çekilmesi konusunda ne yapılmış. Yerinde dönüşümlerde çekilen kuralarda haksızlıkların yaşanması adına nasıl adımlar atılmış. TOKİ’nin şimdiden dökülen inşaatları konusunda kimlerle görüşülmüş ve bunların önüne geçilebilmiş mi? Mustafapaşa ve Rüstempaşa gibi mahallelerin ve köy evlerinin akıbetini ve toprağa gömülmüş gibi duran konumlarını söylemiyoruz bile.

Gerçekten yerel siyasetin var ve hala mevcut olan hangi sorunu çözdüğünü ya da çözebildiğini, ciddi ciddi merak ediyoruz. 

Ak Parti İl Başkanı Yıldırım, eğer TOKİ’nin şehir genelinde yaptıkları konutları kendi başarısı ya da yerel siyasi aktörlerin bir zaferi gibi görüyorsa işte biz buna “Portakal orda kal” deriz.

Zira aksaklıklara, eksikliklere rağmen varsa bir başarı o da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başarısıdır. Partisinin genel başarılarından yerel rant devşirip kendi hanesine diye yazdırmak istenmesi ve iki yönetim kurulu üyesinin vatandaş ziyaretlerinde, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı  es geçip, “il başkanımızın selamını getirdik” denmesine göz yumuluyorsa,  burada teşkilatçılık ruhu ve dava bilincine ters bir durum ve resmen rol çalmak hadisesi vardır.

Ankara, depremin ilk saatlerinden itibaren gereğini fazlasıyla yaptı. Yerel siyasetçiler olarak sizler yaşanan hangi sorunu çözdünüz, problem olan hangi konuya neşter vurdunuz onu bir açıklayın da bizler de hiç bir komplekse girmeden hiç bir mazerete sığınmadan tebrik edelim ve teşekkürlerimizi sunalım.

Siyaset, iddialı sözleri sever ve kısa sürede prim de yaptırır. Ama söylediklerinizin altında kalırsanız işte o zaman büyük sıkıntı yaşar ve en önemlisi de hem siz hem de mensup olduğunuz parti ciddi güven kaybı yaşar ve toplum karşısına çıkamazsınız. Bizden söylemesi..