MECLİS ÜYESİ AYDEMİR:'ÇIKARLARIMIZ İÇİN NE İSTEMİŞSEK AÇIKLAYIN'

Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım'ın faaliyet raporuna 'hayır' oyu veren meclis üyesi Bekir Aydemir'den ilginç paylaşım:

MECLİS ÜYESİ AYDEMİR:'ÇIKARLARIMIZ İÇİN NE İSTEMİŞSEK AÇIKLAYIN'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım’ın red oyu veren  meclis üyelerinin kişisel taleplerinin yerine getirilmediği için red oyu verdikleri iddiasına meclis üyesi Bekir Aydemir’den ilginç sorulardan oluşan cevap geldi.

İşte Faaliyet Raporuna red oyu veren Bekir Aydemir’in sosyal medya hesabından “Soruyorum” başlıklı paylaşımı;

1.Başkanlığın döneminde meclise gelen kararların fazlası oy birliğiyle bir kısmı da oy çokluğuyla ( oy birliği tüm meclis üyeleri oy vermiş, oy çokluğu beş kişiden fazlası oy vermiş anlamındadır)meclisten geçti mi geçmedi mi?

 

2.Senden çıkarlarımız için ne istemişsek isim vererek açıkla.

 

3.Misafire yemek ikramımı sorun yapmışlar demişsin meclis toplantısında gelen misafirler en iyi şekilde ağırlansın dedik mi demedik mi?7992.00 TL hangi misafire ikram ettin (tek fatura)

 

4. Hasta ziyaretinde 1800 TL(tek fatura) çiçeği hangi hastaya götürdün?

 

5.Çırçır çeşmesinin yapımı bir hayırsever yapacak dediniz mi demediniz mi? Hayırsever yaptıysa 73000 TL faturayı neden kestin..?(belediye çalışanları, makinaların çalışması,vs hariç)

 

6. Palu seydili alt geçidi kaç yılında ve hangi başkan döneminde yapıldı?

 

7.Atık su arıtma tesisi 2 defa niye ertelendi ve neden red edildi?

 

8. 8465 TL tutarındaki yer altı kablosunu nereye döşedin?

 

9.Halka açık canlı yayına davet etmişsin hatırlatayım biz bunu en başta kaç kez istedik zaten ama kabul etmediniz şimdide bu teklifini geri çeviriyoruz.Neden mi canlı yayın karşısında o uslupsüz konuşmalarını tüm dünya görecek diye.

 

10. 50 bin kira borcu olan işletmenin 30 bin TL borcunu silmek için meclise getirdin mi getir

medin mi?

 

11. Mart 2019, 2300 TL maaş alan personelin Nisan-aralık 2019 tarihleri arasında 4 bin ile 6300 bin lira arasında verdiğin maaşı hangi gerekçeyle ödedin?

 

12. Yeni mahallede 30 bin TL değerindeki depoyu almışım demişsin bu depo nasıldır ve mahallenin neresindedir?

 

HİÇ DÜŞÜNDÜN MÜ?

 

Belediye çalışan personel yerlerini değiştirdiğinde makamına gelip başkanım beni tanıyormusun hayır tanımıyorum beni tanımıyorsan neden yerimi değiştirdin evrak bana geldi bende imzaladım dedin mi demedin mi?

 

Muhalefet dediğin meclis üyeleri memleketimiz için bize düşen her göreve hazırız doğru yaptığın her konuda yanındayız dediklerinde, siz olsanızda olur olmasanızda olur,beni buraya getiren ne derse ben onu yaparım dedinmi demedinmi? Meclis üyelerini hiçe sayarak bunlar on bin kişinin belediyede seçilmiş temsilcileridir diye hiç düşündünmü?

Geçen bir buçuk yıl içerisinde muhalefet dediğin meclis üyelerini hiç bir gün çağırıp ya da arayıp istişare ettin mi yada çağırdığında  gelmediler mi hiç düşündünmü?

Haklı gerekçeleri yok,faaliyet raorunu red ettiler.Yukarda belirttiğim ödemelerin sadece bir kaç tanesini yazdım. Senin o faaliyet raporuna evet diyen 1 kişiyi övüyorsun ya hiç bir evraka bakmadan incelemeden kenarda toplantı masasından ayrı oturup izlerken bu karara evet diyen kişiyi överken hiç düşündünmü?

Dün belediyemizde çalışan iki değerli elemanı sırf yakınları meclis üyeleridir diye işten çıkarmaya teşebbüs ettin gerekçen neydi?

Bunları cevaplamak için canlı yayında açıklık getirmeye davet ediyorum.Her zaman memleketimizin yararına olan kararların yanında,yanlışında karşısında olacağımızı ifade ediyorum. Takdir Palu halkınındır.”dedi.