Masallarla Değerler Eğitimi

Çocuklarımız yabancı kültürleri empoze eden çizgi filmler yerine, Türk kültürünü ve milli değerlerimizi öne çıkartan masallarla büyüyecek.

Masallarla Değerler Eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediyecilik hizmetleri yanında sosyal ve kültürel alanında sayısız projeyi hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, her yaştan insanımızın istifadesine sunduğu yeni projelerini  de bir biri ardınca hizmete geçiriyor.

Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Gençlik Yaşam Merkezi, Spor ve Yaşam Merkezleri ve semt kütüphaneleri ile gençlerimizin gönlüne girmeyi başaran Başkan Şerifoğulları, çocuklarımıza yönelik hayata geçireceği “Anadolu Masal Evi” Projesi ile çocuklarımızı Türk  masalların gizemli ve huzurlu dünyasına çekecek projenin de ilk adımını attı.

KENT-KÖY MASALLAR YANKILANACAK
Çocukların Türk masallarını dinleyerek büyüyecekleri  "Anadolu Masal Evi" projesinin protokolü, Elazığ Belediyesi ile Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.
Protokol kapsamında Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen Kent-Köy alanı içerisinde bulunan müstakil bina, "Elazığ Belediyesi Anadolu Masal Evi" olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi. 

İMZALAR TAMAM
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk tarafından imzalanan protokol kapsamında, müdürlüğe tahsis edilen “Masal Evi” binasında Anadolu Masalları ve eğitim öğretim faaliyetleri de gerçekleştirilecek. 

ÇOCUKLAR MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZLE BÜYÜYECEK
Elazığ Belediyesi tarafından müdürlüklerine tahsis edilen  “masal evi”nde profesyonel masal anlatıcısı öğretmenlerin gözetiminde çocuklarımıza masal anlatılacağını ifade eden Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Değerler eğitimi kapsamında eğitimler verileceğini, masal günü, masal gecesi, masal şenliği adı altında birçok eğitim faaliyetinin gerçekleştirileceğini ifade ederek çocukların bu sayede geçmişleri ve kökleri hakkında daha bilinçli bir hale gelecektir. Yine masal öncesi ve sonrasında yapılacak olan faaliyetlerle çocukların kendi bölgelerinin üretim, kültür, sanat ve coğrafi kapasitesini keşfetmesine, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyun ve folklorunu tanımasına etkinlik olarak yer verilecektir. Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Anadolu Masallarına bize bir masal evi tahsis ederek her alanda olduğun gibi bir kez daha katkı sunan Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları'na da teşekkür ediyorum" dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “ÇOCUKLARIMIZ BİZİM DEĞERLERİMİZLE BÜYÜYECEK”
İlimizin nüfus açısından en büyük mahallesi olan ve hızla büyüyen Çaydaçıra Mahallesi’nde 45 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve Osmanlı, Selçuklu, Orhun ve Cumhuriyet giriş kapılarının yer aldığı ve içerisinde;  çocuk eğitim ve aktivite noktaları, meyve bahçeleri, köy çeşmesi, yel değirmeni, su değirmeni, köy kahvesi, organik ürün marketi, midilli at, kuzu, ördek, kaz, tavuk gibi hayvanların bulunduğu çiftlik alanı, kondisyon alanı, bisiklet parkuru, yürüyüş alanları, mescit ve otopark yer alacağı Kent-Köy projesi yerleşkesi içerisinde bulunan nezih bir mekanı Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis ederek Anadolu Masal Evi olarak hizmete açacaklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, bu proje ile çocuklarımızın batı kültürü ve yaşantısını empoze eden çizgi filmler yerine, öz kültürümüz, medeniyetimiz ve milli edebiyatımızın en güzel ve akıcı örnekleri olan masallarla büyüyeceklerini belirtti.

ÇOCUKLARIN KİŞİSEL GELİŞİMLERİNE KATKI
Anadolu Masal Evi’nde uzman öğretmenlerimiz tarafından okunacak Anadolu masallarını dinleyen çocukların, kendilerini ifade etme, güzel cümleler kurabilme, hayal dünyalarının ve dolayısıyla ufuklarının gelişmesine önemli katkı sunacağını ifade eden Başkan Şerifoğulları, bu proje ile çocuklarımızın kişisel gelişim ve özgüven kazanmalarına da önemli faydalar sağlayacağını belirtti.

ÇOCUKLAR SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR
Çaydaçıra mahallesinde olmasına rağmen şehrin dört bir yanında bulunan  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel okullarda eğitim-öğretim gören tüm çocukların hizmetine  sunulacak “Anadolu Masal Evi” ne özel toplu ulaşım vasıtaları ile çocuklar taşınacak  ve tekrar okullarına bırakılacak.

Pandemi dolaysısıyla evde sıkılan, televizyon ve internete mahkum olan çocukların, Anadolu Masal Evi’nin açılmasını sabırsızlıkla bekliyor ve bu hizmeti hayata geçiren Başkan Şerifoğulları’na  teşekkür ediyorlar.