Masada Eksik Yok mu?

İlimiz turizminin ve yapılacak projelerin masaya yatırıldığı toplantıyı şehrimiz adına ümit verici olduğunu, bu toplantı sonrası atılacak adımlarla bu alanda yeni bir heyecan yakalanacağını dile getirmiştik.

Masada Eksik Yok mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda masanın etrafında şehrin önemli kurumlarının var olduğunu, özellikle Elazığ Belediyesi, İl Özel İdaresi gibi  yatırımcı kuruluşların olması önemliydi.

Ancak aynı masada; kırsal da yapılacak 25 odaya kadar olan konaklama tesislerine, restoran ve rekreasyon faaliyetlerine %55 hibe desteği veren,  bu sektörlerde yatırım yapmak isteyen yatırımcıların ilk geldiği kurum olan TKDK'nın olmaması büyük bir eksiklik olmuş. Bu kurum toplantıya davet edilmemiş olacak ki doğal olarak masadaki yerini alamamış.

Toplantının ön hazırlık, sekretarya ve davetini hangi birim, hangi bürokrat ya da yetkili yapmış bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var ki, daveti kim yapmışsa, ne turizm ne de turizm yatırımlarını destekleyen kurumlar konusunda çok bilgi ve ilgisi  var.

Bu belki ilk toplantıydı. Ve belki biraz hazırlıksız yakalanıldı. Zira Vali Toraman’ın  hızına yetişemeyecek bürokratlarla doldurulan bir şehir bu şehir. Ancak ikinci toplantıda hem eksik kurumlar hem de sektörün  temsilcileri olan turizm işletmecileri, otel, restoran temsilcileri, tur sorumluları ve bu alanda çalışmaları olan uzmanlar davet edilir ve konu her yönüyle masaya yatırılırsa güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz.

Bu tür toplantılar şehir için bir fırsattır. Vali Toraman’ın iyi niyet ve kendine koyduğu bir hedef ve misyon çerçevesindeki gayretlerine karşılık, ‘efradını cami ağyarını mani’ bir anlayışla konunun tüm taraflarını toplantıya çağırmayı düşünemeyen ve yeteneği olmayan  bir ekiple ne kadar yol alınır varın siz düşünün.