Masa Devrilir Mi?

Yaptıkları son görüşmede oturma sırasını yuvarlak masayla çözen Millet İttifakına mensup 6 muhalefet partisi, şimdi de ittifakın yeni adını ne koyalım tartışmasının içinde buldular kendilerini.

Masa Devrilir Mi?

CHP ve İyi Parti; Saadet Partisi dışında kurdukları Millet İttifakı'nın genişletilmesi için yoğun bir mesai harcıyordu.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde ittifaktaki parti adayları için Demokrat, DEVA ve Gelecek Partisi liderleriyle bir araya gelindi.

Ancak ittifak kurulmadan liderler arasında oturma sırasından ittifakın yeni adına kadar kavgalar başladı.
İttifakın şu ana kadar gündeme gelen yeni isim önerileri ise, "Büyük Millet İttifakı, Türkiye İttifakı, Vizyon İttifakı" oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, masadaki en sağlam isim önerisinin "Türkiye İttifakı" olduğunu ve bu önerinin Kılıçdaroğlu tarafından 7 ay önce yani Ağustos ayında yapıldığını belirtiyor.

İttifak ortaklarının ilk gündemlerinin masada oturma düzeni, ikinci gündemlerinin ise ittifakın ismine dair fikir ayrılığının olduğu düşünülürse, ülke yönetimi ve bakanlık dağıtımında nasıl bir kavgaya tutuşacaklarını şimdiden kestirmek çok güç olmasa gerek.

Görünen o ki Millet İttifakı toplantılarında, şu an oyu çok az olsa bile, bu ülkede başbakanlık yapmış olmanın ayrıcalığı ile masaya Davutoğlu hükmetmek ve bir bilen olmak iddiasında. Yine Davutoğlu “Stratejik Derinlik” kitabının yazarı olarak masada bulunmalara nazaran hem ülke hem de dünyanın geleceğine dair projeksiyonlar ortaya koyan değerlendirmeler ve çıkarımlar yapma yetisinin sadece kendisinde olduğu baskın ve  vizyoner bir bakış açısı ortaya koymak istiyor.

Davutoğlu’nun yuvarlak masaya yansıttığı ve diğerlerinin, özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hiç hazzetmediği bu üstenci anlayışa diğer üyeler ne kadar dayanır ya da “oyun kadar konuş” diyerek masayı devirir mi izleyip göreceğiz.