Mantığı Ne?

Güney Çevre Yolunda uzun yıllardan beri kullanılan ve trafik ışıklarının bulunduğu kavşağın karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından kapatılması tepkilere yol açtı. 30 köy yolu ve bu bölgelerde bulunan yüzlerce çiftliğe ulaşım sağlayan kavşak trafiğinin en yakın kavşaklara yönlendirilmesi ile kazaların daha çok artacağı ifade ediliyor.

Mantığı Ne?

2010 yılında hizmete açılan ve 12 yıldan beri hizmet veren Güney Çevre Yolu üzerinde bulunan Tadım yolu kavşağının Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından trafiğe kapatılması, hem Hicret mahallesi sakinleri hem de bu güzergâhı kullanan vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ
 Hicret Mahallesi sakinleri toplanarak Güney Çevre yolundan mahallelerine  gelen giriş yolunun yeniden açılmasını istedi. 

Mantığı Ne?

GÜLBASAN: “NEDEN KAPATILDIĞINI ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİZ”
Vatandaşların yolun kapalı olmasından dolayı mağdur olduğunu söyleyen Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, 100 yıllık yolun yeniden açılmasını isteyerek şunları söyledi: “Buradaki vatandaşlarımızda biliyor bu yol tarihi bir yol, 100 yıllık bir yol, Osmanlı döneminden kalan bir yol. Bizim siyasetçilerimizin meşhur bir sözü var ya kadim şehir burası da kadim bir yol. Kadim yolu  hem üstten hem alttan kapatmış vaziyetteler. Biz bu konuların gerekli yerlere, siyasetçilerimize, Karayolları 8. Bölge Müdürüne ve  Ankara’ya kadar ulaştırdık ama maalesef bir çözüm yolu bulmadık.” dedi.

Mantığı Ne?

“MAHALLENİN ULAŞIMI KESİLDİ”
Kavşağın kapatılması ile vatandaşların çok büyük bir sıkıntı yaşadığını  ifade eden Muhtar Gülbasan, “Ne belediye otobüsü geliyor ne minibüs geçiyor. Bu bölgede oturan vatandaşların malı mülkü tamamen heba oldu. Karayolları 8. Bölge Müdürümüze ben buradan sesleniyorum. Kardeşimiz Trabzonluymuş, Trabzon’da böyle bir yolu kapatabilir miydi soruyorum. 31 tane köy yolunun bağlantısı, 100 yıllık bir yolu Karayolları Bölge Müdürü git Trabzon’da böyle bir yolu kapat da göreyim seni. Bu yol yüzünden çoğu makamından olacak, neler dönmüş biliyorum çoğu da koltuğundan olacak.Çoğu siyasetçide bir daha o yerleri göremeyecek. Benim adım Murat Gülbasan peşinizi bırakmayacağım” dedi.

Mantığı Ne?

YENİ TERMİNAL KAVŞAĞI GEÇERLİ SEBEP DEĞİL
Güney Çevre Yolu Tadım kavşağının kapatılmasına gerekçe olarak  yeni otobüs terminali bölgesinde yeni bir kavşak düzenlemesinin yapılması olduğunu dile getiren vatandaşlar, iki kavşak arasında 3 kilometre  fark olduğunu, bu kavşağı kullanan araçların diğer kavşaklara yönelmesi ile trafik kazalarının daha da artacağını dile getiriyorlar.

IŞIKLI KAVŞAK NEDEN KAPATILIR?
Yıllardan beri kullanılan ve ışıklı olduğu için herhangi bir kazanın yaşanmadığı Güney Çevre Yolu Tadım Köyü geçişinin kapatılmasıyla bu güzergâhı kullanan toplu ulaşım araçları ve vatandaşların mağduriyet yaşayacaklarını ifade eden vatandaşlar, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün verdiği kararı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini dile getirdiler.