MAHALLELİ KARARDAN MUTLU

Nisa Yılmaz/ Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal, Aksaray ve Hicret Mahallelerindeki çevre kirliliği ve mahalle halkının sağlığını tehdit eden sakatat deposunun mühürlenmesi ve yıkım kararı için hakimiyet Gazetesi'ne açıklamada bulundu.

MAHALLELİ KARARDAN MUTLU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BİR HAFTA İÇERİSİNDE TESİS YIKILACAK

Muhtar Bal gazetemize yapmış olduğu açıklamada; “Muhtarlık olarak bu sakatatçıların sıkıntılarını yaşıyorduk zaten. Bu işletmelerin mahalleden kaldırılması gerekiyor. Bir kısmı işletmeyi durdu, çalışmadı fakat diğer iki işletme faaliyetlerine devam etti. Geçmişte de bunu Hakimiyet Gazetesi’nden dile getirmiştik yine. Tesise giden araçları durduk, yapılan işlerin yanlış olduğu uyarısında bulunduk. Belediyeye bunu zamanında bildirdik ve büyük bir cezai işlem uygulandı. Bu işletmenin devam ettiğini gördük. Mahalleli de bu konuda tepkiliydi zaten. Hatta bir eylem yapma kararı aldılar. Ben de mahalleli ile birlikte işletmenin önüne kadar gittim zaten. Olay günü belediye başkanımızla bizzat görüştüm sağolsunlar ekiplerini yolladılar. Daha sonrasında işletmenin şikayetini belediyeye bildirdik. Tesis temizlendi, ilaçlandı ve mühürlendi. Bu hafta içerisinde oradaki işletmelerin yıkımı da gerçekleşecek. Bu konuda öncelikle belediye başkanımıza, çevre koruma müdürümüze ve zabıta müdürümüze çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BU KONUDA BİZLERİN DE EKSİĞİ VAR

Mahalle halkı ve çevre sağlığı açısından bu konunun muhtarlık olarak da gerektiği kadar üzerinde durulmadığını ifade eden Bal, şöyle devam etti: “Geçmişte bu problemi dile getirdik ama demek ki bizler de gerektiği kadar konunun üzerinde duramamışız. Belediyenin alanında depo amacıyla kurulan bir tesis fakat bu işletmelerin hiçbirinde vergi levhası yok ve işletme yapmaya da hakları yok. Devlet bu işletmelere istimlak yaptıktan sonra bir süre müddet vermiş fakat alanda çalışma yapılana dek geçici süreliğine bu alanlar işletmeye verilmiş. Herhangi bir tesis faaliyeti olmadan sadece depo olarak kullanılmış bu alanlar. Birkaç gün bekletildikten sonra mallar depodan alınıyor. Fakat depo amaçlı kullanılan bu alanın yine vergiye tabi tutulması gerekiyor. Mühürlenme de bu nedenle bu kadar hızlı yapıldı.”

DİĞER İŞLETME DE DEPOSUNU BOŞALTIYOR

Bal, “Bu işletmeden sonra mahallemizin yukarısında bir işletme daha var. Yine geçmişte sakatat deposu olarak kullanılan bir tesis, istimlak bedeli ödendikten sonra işletmeyi durdurmuşlardı. Zabıta ekiplerimizle oraya da gittik. Gittiğimiz depoda herhangi bir işletme yapılmıyordu. Birkaç gün içerisinde de olan malzemeleri götüreceklerini söylediler. Biz de ortamın temizliğini gördük.”

VATANDAŞ YIKIMI BEKLİYOR

Bal son olarak sakatat deposunun yıkımının vatandaş tarafından biran önce beklendiğini ve bu sayede günlük yaşantısına rahatça döneceğini ifade ederek; “Vatandaş mühür kararından oldukça memnun. Depo yıkıldıktan sonra herkes günlük yaşantısına tekrar dönecek ve çevresel bir faktör ortadan kalkmış olacak. Hakimiyet Gazetesi’ne bu anlamda mahallemiz için böylesine önemli bir problemi dile getirdiği için teşekkür ederim” dedi