Mahalle Sakinleri Sinyalizasyon İstiyor!

İmam Efendi Bulvarı'nda Yaşamkent  Sitesinin önüne denk gelen noktada hemen hemen her gün kaza olması bu civarda ikamet eden insanları tedirgin ediyor

Mahalle Sakinleri Sinyalizasyon İstiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmam Efendi Bulvarı’nda Yaşamkent  Sitesinin önüne denk gelen noktada hemen hemen her gün kaza olması bu civarda ikamet eden insanları tedirgin ediyor.

Mahdigere sakinleri; Hazardağlı Kavşağı civarında son yıllarda aşırı bir nüfus yerleşimi gerçekleştiğini, bu bölgede yapılaşmanın yoğun bir şekilde halen devam ettiğini ve bu sebepten dolayı da aşırı bir trafik yoğunluğu yaşandığını ifade ediyor.

Vatandaşlar, özellikle sabahın erken saatlerinde ve akşam saatlerinde bu geçiş noktasını mecburen kullandıklarını, çoğu zaman da bu bölgede kazalara tanıklık ettiklerini dile getiriyor.

Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz kavşağın hemen karşısında işyeri bulunan Sait Kar, konu ile ilgili olarak şunları ifade etti. ”Ben bu işyerini 2006 yılından beri işletiyorum. Yıllardan beridir bu bölgede hizmet veriyoruz. En başta bu konuda duyarlı olduğunuzdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Gerçekten burası bizim korkulu rüyamız olmaya başladı. Çocuklar bu dört yolun her köşesinde sabahları okullarına gidebilmek için servis bekliyorlar. Akşamları da bu noktalar da iniyorlar. Gün içerisinde buranın trafik yoğunluğu hiç bitmiyor. Eskiden yetiyordu ama şimdi kesinlikle yetersiz kalıyor. Son 2-3 yıldır bu bölgede her taraf kafeteryalarla, kahve ve çay içilecek mekânlarla doldu. Yeni işyerleri açılıyor. Bu bölgede yapılaşma çevre yoluna doğru hızla devam ediyor. Buda tabi ki sıkıntıları beraberinde getirdi. İnsanlar buralara akın ediyorlar. Yoğunluk aşırı derecede arttı. Gördüğümüz gibi tam karşı tarafımızda Migros Alışveriş Merkezi bulunuyor. Yolun aşağısında Restoranlar açıldı. Pastaneler var. Otel var. Çevre yoluna doğru birçok bina yapıldı. Bu bölgede nüfus yoğunluğu bayağı arttı ve artmaya da devam ediyor. Migros’a aracıyla alışverişe gelen insanların çoğu bu kavşaktan dönüş yapıyor. Bu geçiş noktası caddenin en sıkıntılı ve tehlikeli yeri oldu. Sizde az önce kazaya şahit oldunuz. Araç orta refüje çıktı. Eğer orada insan olsaydı ne olacaktı? Ben burada bunun gibi birçok kazaya şahitlik yaptım. İşyerimin üstünde oturan kat sakinlerinden çoğu buradan dönerken kaza yaptı. O insanlar halen burada ikamet ediyorlar. Onlara da sorabilirsiniz. Hemen hemen her gün kazaya tanıklık yapıyorum.  Kaza olmasa da sürücüler kavşakta sıkıştıkları için çoğu zaman birbirleri ile kavga ediyorlar. Kaza olunca da kimine Ambulans çağırıyoruz. Kimine ilk yardım yapıyoruz. Polis çağırıyoruz. İnanın bazen işimizi gücümüzü bırakıp bu işlerle uğraşıyoruz. Buraya kesinlikle bir ışıklandırma sistemi lazım. Araçlar kavşağın içinde sıkışıp kalıyorlar. Bir şekilde bu sorun çözülmeli ve bu mağduriyet giderilmeli. İnsan hayatı her şeyden önce geliyor. İlgililerin bu problemi en kısa zamanda çözeceğine inanıyoruz” dedi.

Bizlerde olası tehlikelerin ve bundan sonra olabilecek kazaların önlenmesi adına konu ile ilgili tedbirleri almak bakımından yetkilileri göreve davet ediyoruz.