LGS sonrası tercih süreci ne zaman başlayacak? işte tüm detaylar...

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamında 6 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları 'meb.gov.tr' adresinden açıklandı. LGS tercihleri 5-16 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.

LGS sonrası tercih süreci ne zaman başlayacak? işte tüm detaylar...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MEB, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da LGS sınav sonuçları ile "Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu"nu yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisinin 16'ncısı olan ve yürütücülüğünü Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in yaptığı raporda, öğrencilerin merkezi sınavdaki sonuçları ayrıntılı olarak incelendi, sınavdaki alt testlere ait dağılımlar değerlendirildi ve testin teknik özellikleri hakkında detaylı sonuçlara yer verildi.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan 2021 LGS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, lise tercihleri 5-16 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.

Bu yılki LGS merkezi ve yerel yerleştirmelerde, "8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı" kriteri kullanılmayacak.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS kılavuzuna göre, yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2021'de açıklanacak.

97 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI

Sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 5,61'i, 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 62,17) ise 200-299 oldu.

TERCİH SÜRECİYLE İLGİLİ BİLGİLER 
LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından MEB tarafından tercih kılavuzu ve takvimi de açıklanacak. LGS’ye giren öğrenciler “Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullara”, sınava girmeyenler ise “Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar” için tercih yapabilecek. Sınava katılmayanlara “Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar” tercih ekranı açılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, puanıyla bir okula giremeyen öğrenciyi sınavsız tercih ettiği yerleri dikkate alarak yerleştirecek. Bu noktada önemli olan adres olacak.

KAYIT SÜRECİ NASIL İŞLİYOR? 
Özel okullar 30 Haziran- 1 Temmuz arasında taban puan açıklıyorlar. 5 Temmuz itibariyle ön kayıt sürecini bitiriyorlar. 6 Temmuz’da kesin kayıt, 7 Temmuz’da yedek liste kesin kayıt dönemi başlıyor. Sonra tekrar ön kayıt dönemi yapıyorlar. Ardından da serbest kayıtlarla süreç tamamlanıyor. Özel okullara kayıt yapıldığı dönemde resmi okullar da kayıt toplayacaklar. Eğer öğrenci hak kazanıp bir okula kayıt yaptırmışsa resmi okullar için tercih ekranı açılmaz. Eğer resmi okula tercih yapmakta ısrarlıysa, gidip özel okuldan kaydını sildirmesi gerekiyor. Eğer tersi olmuşsa yani bir resmi okula kayıt için tercih yapmışsa bu sefer de özel okula kayıt yaptıramaz. Dolayısıyla resmi okuldan tercihini sildirmesi gerekir. Bakanlığının kayıt kılavuzunda bütün bu konular net bir şekilde ifade edilecek. Ancak bütün bu kayıt süreci 18 Temmuz gibi bitmiş olacak.  

ELAZIĞ'DA TABAN PUANLAR

10 AĞUSTOS 2020 tarihinde ilan edilen merkezi sınav ile öğrenci alan orta öğretim kurumları yerleştirme sonuçlarına göre tercihe son yerleşen öğrencinin puanıdır. Yüzdelik Dilimler ve Taban Puanları MEB' den alınmıştır: