Laf Çok, Sonuç Yok

Elazığ'ın ilgili kurum ve kuruluşlarının toplantı yapmakta mahir ancak proje üretme ve sonuçlandırma noktasında yetersiz olduğunu Hakimiyet olarak sıklıkla gündeme getiriyoruz. Her yıl yüzlerce proje hazırlanmasına rağmen kaç projenin bitirildiği ise merak ediliyor.

Laf Çok, Sonuç Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak ilimizde proje üretmek konusunda sıkıntıların olduğunu ve bir çok proje açıklanmasına rağmen takibi ve tamamlanması noktasında başarısız olduğumuzu defalarca gündeme getirmiştik. 

Son olarak ise Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 2022 yılında desteklenecek proje konuları açıklandığını ifade etmiştik. Yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl DAP Başkanlığı'ndan aslan payını Erzurum alırken Elazığ, Ardahan ile aynı oranda ve çok geride kalmıştı. Geçtiğimiz yıl istenilen proje sayısına ulaşamayan Elazığ'ın bu yıl nasıl bir çalışma yaptığı ve kaç projeye destek alacağı merak ediliyor demiştik. 

Laf Çok, Sonuç Yok

GEÇEN YIL ELAZIĞ GERİ KALMIŞTI 
Doğu Anadolu Bölgesi'nde sosyal, kültürel, tarımsal ve üretime yönelik projelere destek sağlayan DAP başkanlığı'ndan aslan payını geçtiğimiz yıl Erzurum alırken Elazığ, Ardahan ili ile aynı oranda ve çok geride kalmıştı. Proje noktasındaki başarısızlığımız yapılan bu açıklama ile ortaya çıkmış ve ilimizdeki en büyük sorunun proje eksikliği olduğu ifade edilmişti. 

ELAZIĞ, YANLIŞ PROJELERİN KURBANI OLDU
Elazığ’da yapılan ve ilimizin kalkınması için hazırlanan bir çok proje yapılan teknik hatalar nedeniyle hayal kırıklığı yaşatmış ve bedelini Elazığ ödemişti.  İlimiz sorunlarına yönelik kamu kurumları tarafından yapılan projeleri herhangi bir uzmanına inceletmeden, ya da olabilirliği konusunda ilimizde faaliyet yapan STK’ların görüş ve önerilerini almadan kayıtsız şartsız bu projelere teslim olan ve Bakanlıklar nezdinde takipleri esnasında projenin yanlışlığını öğrenen ilimiz siyasetçilerinin de bu konularda ihmali olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu sorunların yaşanmasında siyaset kurumunun ilgisizliğine dikkate çekiyorlar.

Laf Çok, Sonuç Yok

ORTAK AKIL KULLANILMIYOR
İlimiz sorunları ile ilgili proje ve çözüm önerileri sunan kurumların, kendi penceresinden ve dar çerçeveden olaya baktıkları için ortaya koydukları projelerin de yanlış ve kusurlu olduğunu ifade eden vatandaşlar, kurumların gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri tartışmaya açmaları,  kamuoyundan ve işin uzmanlarından gelen görüş, öneri ve tenkitleri dikkate almaları gerektiğini belirtiyorlar.

KARAVAN PARK NEDEN BEKLİYOR? 
Pandemi Sonrası Doğu ve Güneydoğu turlarında patlama yaşanırken, geçtiğimiz yıl MÜSİAD ve Turizm Bakanlığı Tarafından Hazırlanan 'Karavan Park Projesi' ile ilgili herhangi bir çalışma olmaması, Elazığ'ın turizmi açısından şanssızlık olarak değerlendiriliyor. Yaklaşan yaz sezonu ile birlikte patlama yaşanması beklenen turizm sektöründe Elazığ’ın da varlığını ispat çalışmaları olmakla birlikte hayata geçen herhangi bir projenin olmaması da üzüntü ile karşılanıyor.

Laf Çok, Sonuç Yok

PROJE VAR, DEVAMI YOK 
Elazığ’ın en önemli sorunlarından biri hazırlanan projeyi sonuna kadar takip etmek ve tamamlamamak. Elazığ’da hazırlanan yüzlerce projenin sadece proje olmaktan öteye gitmediği ve ilimizin kalkınmasına öncelik sağlayacak birçok projenin hayata geçemediği ifade ediliyor. 

GÖSTERMELİK DEĞİL SONUÇ ODAKLI PROJELER ÜRETİLMELİ
Elazığ’ın kalkınmasının hızlandırılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların proje ve faaliyetlerinin uyum ve bütünlük içinde yürütülmesi için mutlaka ortak bir aklın oluşturulması gerekiyor. Geçtiğimiz yılki tabloya göre Erzincan’ın bile gerisinde kalan ilimizin durumu iç açısı değil. Kabul gören 10 proje, tarımsal üretimde yapılan küçük çaplı projeler olarak düşünülürse, DAP desteklerinden faydalanmak konusunda kurumların yeterli ve ciddi çalışma yapmadıkları ortaya çıkıyor.