Küçükbaş Hayvan Kontrolleri ve Budama Eğitimleri Sürüyor

Erkan BAY/Elazığ İl Tarım Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hem tarım hem de hayvancılık ile ilgili eğitim ve denetimlerine devam ediyor.

Küçükbaş Hayvan Kontrolleri ve Budama Eğitimleri Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020 yılı Anaç Koyun-Keçi ve Çoban İstihdamı Destekleme ödemelerinin amacına uygun ve gerçek hak sahiplerine ödenmesi amacıyla merkez ve ilçe köylerinde küçükbaş hayvan kontrolleri yapılırken, budama metodları konusunda uygulamalı budama eğitimleri devam ediyor. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:“Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüz teknik ekibi tarafından 2020 yılı Anaç Koyun-Keçi ve Çoban İstihdamı Destekleme ödemelerinin amacına uygun ve gerçek hak sahiplerine ödenmesi amacıyla ilimiz merkez ve ilçe köylerinde %5 tekabül oranda küçükbaş hayvan kontrolleri yerinde yapılmaya başlandı.

Ayrıca İlimiz Merkeze bağlı Cip Köyünde Osman Döndü 'ye ait meyve bahçesinde budama metodları konusunda uygulamalı budama eğitimi verildi.

KTV Şube Müdürü Kadir Ateş ve teknik ekibinin katılımıyla gerçekleşen eğitimde özellikle son yıllarda küresel ısınmanın getirdiği yüksek sıcaklığın meyveler üzerindeki zararlarını minimize etmek için bugüne kadar bilinen klasik budama metodlarının uygulanmaması meyve ağaçlarında doruk dallı budama metodunun uygulanması ve meyvelerin aşırı sıcaklardan ve Güneş ışınlarından korunması için yine ağaç üzerinde gölgeleme sisteminin kurulması konularında bilgiler verilerek  uygulama yapıldı. Üreticilerimizin talebi halinde yeni budama metodolojisi ve uygulamalarının diğer üreticilerimizin bahçelerinde de yapılacak”denildi.