KRİTERİNİZ NE?

HİZMETLERİ İLE GÖZ DOLDURAN VE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ HAKKIYLA UYGULAYAN KEBAN BELEDİYE BAŞKANI FETHİYE ATLI'NIN YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEMESİ GENEL MERKEZDE HANGİ KRİTERİN ETKİLİ OLDUĞU SORUSUNU AKILLARA GETİRDİ.

KRİTERİNİZ NE?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti, geçtiğimiz pazar günü Yakup Kılıç Spor Salonu'nda görkemli bir törenle belediye başkan adaylarını tanıttı. İlçe, belde ve merkezden katılımlarla oldukça coşkulu geçen tanıtım toplantısının ardından her seçim bölgesi için aday gösterilenler kadar gösterilmeyenler de tartışma konusu yarattı.

BELDELERDE KIYASIYA YARIŞ

Açıklanan belde belediye başkanlıklarında iki belde hariç diğer beldelerde sonuçların Ak Parti lehine sonuçlanması sıkıntılı görünüyor. Merkeze en yakın beldenin hizmetleri yanında diğer bir belde dâhil seçim kazanma ihtimali yüksek olarak belirirken diğer beldelerde adayların beklentilerin altında kalması seçimleri zora sokacak gibi gözüküyor.

İLÇE ADAYLARI

Ak Parti’nin açıkladığı ilçe adayların önemli bir bölümü seçimlerde ipi göğüsleyecek gibi gözükürken bazı ilçelerde seçimin alınması mucizelere bırakılmış gibi. Palu adayı kamuoyunun beklediği bir aday olmakla birlikte karşı partilerin bir aday etrafında birleşimleri sonuçlara yansıyacak  gibi gözüküyor. Yine sadece Ak Parti ve MHP adayının seçimlere girdiği Sivrice’de de durum farksız gibi gözüküyor.

Karakoçan ve  Kovancılar başta olmak üzere diğer ilçelerde  Ak Parti'nin zafer ile  çıkması bekleniyor.

KEBAN DEPREMİ

Açıklanan ilçe adaylarında en beklenmedik olay ise Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın kamuoyu anketlerinde çok başarılı çıkmasına ve gönül belediyeciliğini 2014 yılından beri bizzat uygulamasına rağmen yeniden aday gösterilmemesi oldu.

KRİTER NE?

Halk tarafından sevilen ve ilçenin her kesimince hizmetleri takdir edilen Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın hem şantiyeci hem de gönül belediyeciliğini şahsında bütünleştiren tek bayan belediye başkanı olduğuna dikkat çeken partililer, böylesi bir kararın nasıl verildiğini anlamakta zorluk yaşadıklarını ifade ettiler.

MİLLETVEKİLLERİNİN KARARI MI?

Genel merkezin uyguladığı anket, saha araştırması ve özel ekipler tarafından yapılan görüşmelerde oldukça başarılı çıkmasına ve halkıyla bütünleşen bir belediye başkanı profili sergilemesine ve son güne kadar gayri resmi de olsa adı yeniden aday gösterilecekler arasında zikredilmesine rağmen Fethiye Atlı yerine farklı bir ismin Ak Parti’den aday gösterilmesi kamuoyunda farklı değerlendirilmelere sebep oldu.

Genel merkezin kararında yerelden hangi milletvekilinin ya da siyasilerin etkili olduğu ise tartışmalara sebep oldu.

FETHİYE BACIYA HAKSIZLIK

Ak Parti’nin bu kararının Fethiye Atlı’ya büyük bir haksızlık olduğunu belirten ve bu görüşlerini her platformda olduğu gibi sosyal medya hesaplarından da paylaşan vatandaşlar tepkilerini ortaya koydular.  Başarılı bir başkanın harcandığına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönül belediyeciliği söyleminden 4 yıl önce bunu bizzat uygulayarak her gönüle girmeyi başaran tevazu ve samimiyet timsali Fethiye Atlı’nın siyasi bir komploya kurban gittiğini belirttiler.

ÖLÇÜNÜZ NE?

Şehrin yıllanmış sorunlarını çözen, her alanda ve her kesimden insana dokunan sosyal ve kültürel hizmetleri hayata geçiren ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile gönül belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyen  Keban Belediye Başkanının aday gösterilmemesinin izah edilebilir ve makul bir açıklamasını göremediklerini ifade eden parti tabanı şu soruyu soruyor: “Şehrin çehresini değiştiren hizmetleri kısa süre içerisinde hayata geçiren, halkın yanında ve gönlünde olan başkanlar aday gösterilmeyecekse o zaman ölçünüz ne?, kriteriniz ne?, kimin yanında kimin karşısındasınız?

İTİRAZIMIZ VARIN YANSIMASI ‘’BAĞIMSIZ ADAY’’

Herkes tarafından örnek belediye başkanı olarak gösterilen Keban Belediye balkanı Fethiye Atlı da bu uygulamaya ve yanlış karara tepkisini Kebanlılarla paylaştı ve onlardan bağımsız aday olmalısın icazetini aldı. Fethiye Atlı, Keban’a bağımız belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam etme arzusunu ortaya koydu. Şimdi sıra Kebanlılarda…