KÖPRÜYE TUNCELİ DESTEĞİ

AK PARTİ TUNCELİ İL BAŞKANI FATİH TEK, PERTEK KÖPRÜSÜ'NÜN PANDEMİ SÜRECİ SONRASI YAPILACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜNÜ, YAPILACAK KÖPRÜNÜN ASIL ÖNEMİNİN TUNCELİ-ERZİNCAN KARAYOLUNUN TAMAMLANMASI İLE ORTAYA ÇIKACAĞINI SÖYLEDİ

KÖPRÜYE TUNCELİ DESTEĞİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ’ı ilgilendirdiği kadar Doğu-Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesini Karadeniz’e en kısa yoldan bağlayacak olan Pertek Köprüsü’nün ne zaman yapılacağı gündemden düşmüyor. 

Bölgeler arasındaki bağlantıyı en kısa mesafede sağlayacak olan Pertek Köprüsü’nün yapılması ile birlikte ülkemizin ticari hayatında da önemli bir gelişme sağlanmış olacak ve bölgenin hem ekonomisi hem de turizmi canlanmış olacak.

PERTEK KÖPRÜSÜ İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Pertek Köprüsü’nün önemini bilen ve bu konuda adım atılması gerektiğine inanan birçok siyasi lider ve yöneticinin söz vermesine rağmen bugüne kadar adım atılamaması da köprünün yapılmayacak mı? Sorularının gündeme getirmiş ve kafalar da karışıklığa neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın söz verdiği Pertek Köprüsü’nün yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü de fizibilite hazırlıklarına başlandığı ve çalışmaların devam ettiği bildirilmişti.

YOLLAR TAMAMLANDI, KÖPRÜNÜN YAPILMASI BEKLENİLİYOR

Yapılacak Pertek Köprüsü’nün bölgeler arasındaki bağlantıyı daha kısa süreye indirmek amacıyla Pertek-Tunceli arasındaki yolun, geçtiğimiz yıllarda duble yol ve daha konforlu olarak yapılarak hizmete girdiği ve tek eksiğin Pertek Köprüsü olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Elazığ-Pertek feribot iskelesi arasındaki yolun da ıslah edilerek daha güzel hale getirildiği ve yolların oldukça güzel olduğu belirtiliyor.

KARAYOLUNDA SORUN YOK, KÖPRÜ’NÜN YAPILMASI ŞART

Tunceli ile Elazığ arasındaki 52 kilometrelik yol ağı virajları ortadan kaldırıldıktan sonra 44 kilometreye düştü ve bu transit yol sürücülerin de beğenisini kazandı.  Önceden yaklaşık 50 dakika süren yol şu an normal hızla 25 dakika sürüyor. Özellikle karayolu olarak yolların konforlu olması vatandaşları mutlu ederken, Pertek Köprüsü’nün de yapılması ile birlikte bölgenin yaz aylarında daha canlı olması ve turizm anlamında en üst seviyeye çıkması bekleniyor.

FERİBOTLAR YAZ AYLARINDA YETERSİZ

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Ak Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek,“Şu haliyle bakıldığında feribotların yetersiz olduğunu  yaz aylarında görüyoruz. İnşallah Pülümür yolunun da yapımına başlanılması ile birlikte artık feribotların bu trafiği kaldırması pek mümkün görünmeyecek. Köprü de bir elzem haline gelecek.”dedi.

BAŞKAN FATİH TEK:“PERTEK KÖPRÜSÜ MUTLAKA YAPILACAK”

Pertek Köprüsü’nün mutlaka yapılacağını ifade eden Başkan Fatih Tek,“Hepsinin ötesinde biz özellikle Elazığ-Tunceli arasında ki ulaşımın son dönemlerdeki terör faaliyetlerinin de bitmesinin ardından yüksek seviyeye ulaştığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın Pertek köprüsü ile alakalı söylediği sözler var. Yapılacağı ile alakalı. Yine dönemin başbakanı Binali Bey de mitingde ifade etmişti. Böyle bir gündem var. Hatta fizibilite çalışması yapıldığını biliyoruz. Yani bu iş eninde sonunda yapılacak.” diye ifade etti.

FERİBOTLARDA HEM YOĞUNLUK HEM DE KEŞMEKEŞ VAR

Başkan Tek: ”Özellikle Pülümür vadisindeki karayolunun yapımında sonra tamamen köprü elzem haline gelecek. Pertek köprüsünün mutlaka yapılacağını düşünüyoruz. Ondan en küçük bir şüphemiz yok. Çünkü öyle bir hale gelecek ki mecbur olacak. Yaz aylarına gittiğimizde bile o sıkıntılar yaşanıyor. Feribotlarda müthiş bir yoğunluk var. Ne yapsanız bir düzene sokamıyorsunuz. Her gün bir karmaşa. Bunun önüne geçmek için ve vatandaşlarımızın konforlu seyahat etmesi için köprü yapımız elzem haline gelecek.”dedi.

TURİZM  İÇİN KÖPRÜ ŞART

Tunceli ve Elazığ’ın önemli iki şehir olduğunu belirten Başkan Fatih Tek,“Pandemi nedeniyle bir düşme yaşandı ama bir milyona yakın araç Tunceli’ye giriş yaptı. Tunceli, mükemmel bir doğaya sahip. Elazığ ile Tunceli bir birinin içine girmiş ve karışmış iki şehirdir. Birinin diğerinden bir farkı yok. Dolayısıyla mutlak suretle bu köprü yapılacaktır. Zaten bizim ilk etapta da Tunceli’nin terör ile anılması bittikten sonra da öncelikli konumuz turizmi geliştirmektir. Turizmin etkin olması için ulaşımın özellikle halledilmesi gerekiyor.” dedi.

KÖPRÜNÜN YAPIMINI ZORUNLU KILAN TUNCELİ-ERZİNCAN KARAYOLUNUN YAPIMIDIR

Ak Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, “Hepinizin bildiği gibi bir pandemi süreci var. Şuanda ise yatırımların birçoğu devam etse de bazıları askıya alındı. Çünkü pandemi ülke ekonomisi adına bir maliyet oluşturuyor. Bu süreç hafifledikten sonra köprünün yapılacağını düşüyorum. Köprünün yapımında kritik nokta Tunceli-Erzincan karayolunun yapımını görüyorum. O da yatırım programına alındı. Proje aşamasında. Bu konu çok uzamayacağı için ardından Pertek köprüsü hemen  gündeme gelecektir.” dedi.