KÖPRÜ NE ZAMAN YAPILACAK ?

Elazığ Hakimiyet Gazetesi,Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen  ''Pertek Köprüsü'' ile ilgili çalışmaları araştırdı.Konu ile ilgili açıklama yapan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, ''Eğer köprü yapılırsa ilçemize turizm anlamında katkısı olacak. Araç geçiş sayıları artacak.Ulaşım rahat olacak.'' dedi.

 KÖPRÜ NE ZAMAN YAPILACAK ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen  ‘’Pertek Köprüsü’’ ile ilgili çalışmaların ne zaman başlayacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.Özellikle Tunceli -Elazığ arasındaki mesafe’yi kısaltacağı için bölgeyi de yakından ilgilendiren ‘’Pertek Köprüsü’’ ile ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğu konusunu Hakimiyet Gazetesi araştırdı.

2011 YILINDA YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

2011 yılı yatırım programına alınan  ve  ülkemizin bu bölgedeki kuzey-güney hattında en önemli geçiş yolu olacak  köprünün yapılacağının müjdesini verilmişti. Tunceliyi  ve  Fırat Havzası başta olmak üzere bu güzergahtaki tüm illeri yakından ilgilendiren köprü projesi’nin son derece önemli olduğu ifade edilmişti.

 

ÇALIŞMALAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Pertek ilçesi ile Elazığ, arasındaki Keban Baraj Gölü üzerinde yapılması planlanan Pertek Köprüsü'nün yatırım programına alınmasının ardından ne zaman yapılacağı kamuoyu tarafından tartışılmaya başlandı. Pertek Köprüsü'nün yapılmasıyla birlikte, civar illeri Karadeniz'e bağlayan en kestirme yolun olacağını için özellikle bölge halkı da çalışmaların en kısa zamanda başlamasını istiyor.

BAŞKAN ALAN: ’’KÖPRÜ İLÇEMİZ İÇİN ÖNEMLİ’’

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, ’’Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz oldu.Şuan için henüz net bir şey yok.Köprü Pertek için önemli.Çünkü bu köprü yapılırsa,ilçemize ekonomik bir katkı sağlanır.’’ dedi.

 

TUNCELİ-ERZİNCAN YOLUNUN YAPILMASI LAZIM

Alan, ’’Köprü’nün yapılması demek yatırım demektir.İlk önce Tunceli-Erzincan yolunun yapılması lazım.Bu yol yapıldıktan sonra Karadeniz’i Doğu ve Güney Doğu’ya bağlayan en kısa yol olarak alınacak.Köprü yapıldıktan sonra ekonomik anlamda çok büyük katkısı yapılacak.Araç geçiş sayıları artacak.Ulaşım rahat olacak.’’ diye ifade etti.

 

KÖPRÜ YAPILIRSA PERTEK-ELAZIĞ ARASI  DAHA YAKIN OLACAK

Ruhan Alan, ’’Eğer köprü yapılırsa ilçemize turizm anlamında katkısı olacak.Yani geniş anlamda katkıları olacak.Hazar Gölü’nün etrafına çok büyük yatırımlar yapılıyor.İnsanlar göl manzaralı yerlere yatırımlar yapıyorlar.Ulaşım sorunu olmadığı için bunlar yapılıyor. Elazığ’a en yakın ilçe Sivrice,Pertek köprüsü yapılırsa Pertek Sivrice’den daha yakın olacak Elazığ’a.’’ dedi.

 

FESTİVALLER DÜZENLEYECEĞİZ

Pertek İlçesinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Ruhan Alan, ’’Projelerimizi hayata geçireceğiz.İlk etapta Belediyemiz şeffaf bir belediye olacak.Belediye binamıza ve feribotlarımıza gelir-gider tablomuzu astık.Altyapı çalışmalarımızı yenileyeceğiz.Sosyal ve kültürel alanda çalışmalarımız devam ediyor.Festivaller düzenleyeceğiz.Eğitim anlamında katkı sunacağız.Ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın yanında olacağız.’’ dedi.