'Konuşmada Kalmasın'

Ömer Enes Yılar/CHP Elazığ Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Erol, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret ederek geçtiğimiz gün Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 'Hizmette 2. Yıl Tanıtım Toplantısı'nda verilen 'ortak akıl' mesajının Elazığlı vatandaşları ve Elazığ kamuoyunu mutlu ettiğini ve bu anlayışın orada kalmaması, devam etmesi gerektiğini belirtti.

'Konuşmada Kalmasın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili Erol, “Elazığ’ın sorunlarının çözümü noktasında ortak bir akıl oluşturarak sorunların çözümünü sağlamamız lazım. Elazığ kamuoyunun beklentisi de benim beklentim de ‘Hizmette 2. Yıl Tanıtım’ programında ortaya çıkan birliktelik görüntüsünün devamın sağlanması yönünde.

BEKLENTİYİ BOŞA ÇIKARMAYALIM
Siyasetçilerimiz ile ilgili, iktidarıyla muhalefetiyle ayrım yapmadan bu kentin sorunlarının çözümüyle ilgili bir beklenti oluştuğunu ifade eden Erol, kamuoyunun beklentisi boşa çıkarmayalım dedi.  

“İLK DEFA BU FIRSATI YAKALADIM”
Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Hizmette 2. Yıl Tanıtım Programı’na katılan ve burada açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da milletvekili olduğu süreçten bugüne kadar ortak aklın geliştirilmesi ve birlikte hareket edilmesi noktasında görüş belirttiğini ancak böyle bir fırsatı ilk defa bulduğunu belirterek: “Ben Elazığ’da hem milletvekili adayı olduğum dönem hem milletvekili seçildiğim süreçten bugüne kadar ortak akılla hareket edilmenin nedenlerini, gerekçelerini anlattım. Ak Parti Milletvekilleri, Ak Parti Belediye Başkanları, STK’lar, Elazığ’ın kalkınması doğrultusunda görüş belirten gazeteciler, yazarlar, hep birlikte sorunlarla ilgili, bir ortak aklın geliştirilmesi ve birlikte hareket edilmesiyle ilgili düşüncelerimi sıklıkla dile getirdim. Ancak bugüne kadar buna çok karşılık bulamadım. İlk defa Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, ‘Hizmette 2. Yıl Tanıtım Programı’nda Elazığ’da yaptığı işleri anlatırken bizi de o toplantıya çağırması son derece nazik bir davranıştı ve benim için sevindirici bir gelişmeydi. Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın bu nezaketine bizim de katılmamız gerekiyordu ve katıldık. Orada düşüncelerimizi ifade ettik. Bu birlikteliğin aslında Elazığ’ın sorunlarının çözümüyle, Elazığ’ın vizyonunu, ufkunu geliştirmesiyle, Elazığ’da yaşanan mağduriyetlerin çözümünde ortak aklın geliştirilmesiyle ilgili oradaki varlığımız önemliydi” dedi.

“TÜRKİYE’YE “ELAZIĞ MODELİ”Nİ ÖRNEK GÖSTEREBİLİRİZ”
Türkiye’nin siyasette çok alışık olmadığı davranışların Elazığ’da geliştirilebileceğini söyleyen Milletvekili Erol: “İktidarın milli irade beni tercih etti, yöneten benim, ben bildiğimi yaparım anlayışı hiçbir zaman doğru bir anlayış değildir ve ben bunun farkındayım. Aynı şekilde muhalefetin de iktidarın yaptığı işleri doğrusuyla yanlışıyla değerlendirmeyerek yapılan her şeyi yanlış olarak tanımlaması da doğru değildir. Bir yerde doğru varsa takdir etmek, yanlış varsa o eksikliğin giderilmesiyle ilgili ortaya bir düşünce koymak lazım. Türkiye’nin çok alışık olmadığı davranışları Elazığ’da gösterebiliriz” şeklinde konuştu.

“DOĞRU İŞLERİN YANINDA OLMAMIZ LAZIM”
Doğru işlere katkı vermek, takdir etmek, başarılar dilemek biraz aykırı ama doğru olan bu diyen CHP Elazığ Milletvekili Erol:  “Ben elimden geldiği kadar bu kurallara uymaya çalışan birisiyim. İşte Sayın Cumhurbaşkanımız Elazığ’a deprem konutlarının anahtar teslim törenine geldiğinde ben devlet protokolünde yerimi aldım ve ana muhalefet partisinin milletvekili olarak havaalanında karşıladım. Aslında bu aykırı değil normal bir davranış ama bu zamana kadar hem iktidar hem muhalefet tarafından böyle davranışlar ortaya konulmadığı için sanki farklı bir davranış gösteren bir siyasetçiymişsiniz gibi algılanıyor ama olması gereken bu. Yine iktidar partisinden bir belediye başkanının düzenlediği programa, ana muhalefet partisinin milletvekili olarak katılmak orada yapılan doğru işlere katkı vermek, takdir etmek, başarılar dilemek biraz aykırı geldi ama doğrusu bu. Elazığ’da siyasette bu farklılığı yaratmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“ORTAK AKIL HEDEF OLMALI”
Siyasetin ve bürokrasinin tamamının doğru yapılan işlerin yanında olması gerektiğini söyleyen Milletvekili Erol, ortak aklın geliştirilmesinin hedef olması gerektiğini belirterek, ”Yalnızca CHP olarak değil iktidar partisi başta olmak üzere, iktidar partisinden seçilen milletvekilleri, belediye başkanları tüm partiler doğru yapılan her işin yanında olmamız lazım, eksik işlerle ilgili muhalefetin, STK’ların da düşüncelerini alarak birlikte hareket edebilmeyi, sorunun çözümüyle alakalı ortak aklı geliştirmeyi de kendimize hedef edinmeliyiz” dedi.

“ O JEST O SALONDA KALMAMALI”
Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Hizmette 2. Yıl Tanıtım Toplantısı’nda ortaya çıkan birliktelik görüntülerinin o salonda kalmaması gerektiğini belirten CHP Milletvekili Gürsel Erol, bu birlikteliğin Elazığ’ın yararına olacağını vurgulayarak şunları kaydetti: “Bu toplantı ile birlikte çözülebileceğini göstermesi adına önemliydi. Benim konuşmamdan sonra ilimizin Milletvekilleri Metin bulut ve Tolga Ağar’ın konuşmaları da bence anlamlıydı. Onlarda bizim konuşmalarımıza destek içerikli konuşmalar yaptılar. Ama o nezaket o jest o salonda kalmamalı, devam etmeli çünkü bu kentte çok ciddi sorunlar var. Kentin yeni ekonomik getirilere, değerlere, yeni istihdam alanlarına ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların belirlenmesi sorunların çözümüyle ilgili taleplerin giderilmesiyle ilgili bir otak akla ihtiyaç var. Bu kentte yaşayan, kentte siyaset yapan herkes ortak düşüncelerini ortaya koyarak Ankara’da bürokrasi ve siyaset kurumlarını dahil ederek çözümü birlikte aramalı. Sorunları birlikte gündeme getirmeliyiz. ‘Evet, Elazığ’ın böyle bir sorunu var ve bu konuda iktidar ve muhalefet görüşlerini paylaştı, birlikte çözümüyle ilgili aynı düşüncelerdeyiz, bu düşüncelerle ilgili çözümü birlikte arıyoruz’ diyebilmeliyiz. Bu Elazığ için yararlı olur. Artık birbirimizi yemeyi bırakmalıyız. Birbirimizi eleştiriyi bırakmalıyız. ‘Birlikte ne yapabiliriz’i konuşmalıyız” 

“TOPLUMUN BEKLENTİSİ DE ORTAK AKIL”
Elazığ’da toplumun beklentisinin siyasi tartışmalar yerine ortak akılla sorunların çözümüne odaklanılması ve çözüm üretilmesi şeklindedir diyen Milletvekili Erol bu beklentinin boşa çıkarılmaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:“Fakir fukara çaresiz. Milletvekilisiniz ama sokakta gezerken 10 kişiden 8’i size sorun anlatıyor. İnsanların beklentisi, derdi, problemi var. Biz o yapmadı-bu yapmadı, ondan yapılmadı-bundan yapılmadı, niye yapılmadı, tartışmasının yerine bu sokaktaki vatandaşın sorununu çözmeliyiz. Deprem sürecindeki alınan yanlış kararlarla ilgili yaratılan mağduriyetleri en aza nasıl indirebiliriz, kentte yeni ekonomik değerler nasıl katabiliriz, istihdam alanlarını nasıl geliştirebiliriz,  kente yeni bir vizyon nasıl katabiliriz, bunun gibi düşünceleri oturup masaya yatırmamız lazım. Bunları öncelikli hedefler haline getirmemiz lazım. Daha sonra bu işin bürokratik ayağını ve sonra siyasi ayağını oluşturarak kente yeni değerler katmalıyız. Yani bu anlamda Sayın Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, bir nezaket göstererek bizi toplantıya çağırmasını bu işin başlangıç noktası olarak görüyorum. Bundan sonra da bunun devamıyla ilgili beklentimi iletmek isterim. Toplumun da böyle bir beklentisi var çünkü orada herkes olumlu mesajlar verince toplum da dedi ki evet, işte Elazığ’a yakışan davranış şekli bu. Toplumun beklentisi de bu yöndedir; “Siyasetçilerin, iktidarıyla muhalefetiyle ayrım yapmadan bu kentin sorunlarının çözümüyle ilgili çaba göstermesi.” Elazığlı hemşerilerimizin beklentilerini, Elazığ kamuoyunun beklentisini boşa çıkarmayalım. Bunu destekleyerek, hayata geçirerek Elazığ’ın sorunlarına, iktidarıyla, muhalefetiyle sahip çıkalım.”