KONUŞ GÜL!

KONUŞ GÜL!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sıraladığı yazısında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çağrı yapmış.
Çölaşan, Erdoğan’ın pazartesi günleri bakanlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamaların büyük kısmının muhalefete tepki olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, geçmiş cumhurbaşkanlarıyla Erdoğan’ı kıyaslamış ve şunları yazmış.
"Hiçbiri bugünkünün yaptığı gibi her fırsatta kürsülere çıkıp nutuk atmadı, fırsatlardan yararlanıp parti propagandası yapmaya kalkışmadı.”
Bugün yaşananların hiçbirisine geçmişte tanık olmadıklarını dile getiren Çölaşan, yazısının devamında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için de şunları söylemiş.:
"Abdullah Gül AKP'nin ilk cumhurbaşkanı idi. Düşünün ki o bile şu anda eski partisinden kopmuş durumda. Bazen düşünüyorum, kendi kendime söylenmeye başlıyorum!..
Ahhh, Abdullah Gül bir konuşsa, bildiklerinin ve yaşadıklarının küçücük bir bölümünü olsun anlatsa, ya da birilerine fısıldasa, Recep Tayyip o makamda biraz zor oturur!
Sonra biraz daha düşündükçe kendisine hak veriyorum…
Adamcağız nasıl konuşsun ki!.. Anlatması gereken her şeyin, her olayın ortağı idi o… Ağzını açtığı anda önce kendi başını yakar!
Abdullah Bey zaten ürkek adamdı. Ürkekliği şimdi de aynen devam ettiği için çareyi sütre gerisine çekilmekte buldu!"
Evet, Çölaşan’ın aklınca Abdullah Gül’e “zaten ürkek” adamdı diyerek erkeklik yaptırmaya çalışı konuşmasını arzu etmesi aslında bizim de temennimiz.
Keşke Abdullah Gül konuşsa ve “gençleri de dinlemek lazım” diyerek Gezi eylemcilerini yüreklendirdiği konuşmasından söz etse…
Keşke Gül konuşsa da Cumhurbaşkanlığı döneminde palazlandırdığı ve yüreklendirdiği FETÖ’cülerin gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbesi için konuşsa.
Keşke Gül konuşsa da Erdoğan’ın karşısında Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkmaya can atmasına rağmen kendisini neden aday göstermediklerini anlatsa..
Abdullah Gül’ün her bir konuşması aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkesi ve milleti için  hangi güçlerle canı pahasına kelle koltukta mücadele ettiğini ortaya koyar.
Çölaşan’a belki de ilk kez katılıyor ve destek veriyoruz. Konuş Gül!...