Komşu şehirlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor

Bu yıl Elazığ'a beklenen kar yağışının bir türlü gelmemesi nedeniyle Elazığlı vatandaşlar üzgünlüklüklerini dile getirirken komşu şehirlerde karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Komşu şehirlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl'de birkaç gündür etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 175 köy yolu ulaşıma kapanırken, Karlıova ilçesinde ise kar 50 santimetreyi aştı.

BİNGÖL'DE 175 KÖY YOLU KAPANDI
Doğu Anadolu’nun birçok ilinde olduğu gibi Bingöl’de de hava sıcaklıkları düştü, kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde yer yer yarım metreyi aşan olan kar nedeniyle, 175 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının en fazla olduğu ilçelerden olan bin 940 rakımlı Karlıova ilçesi kara gömüldü. İlçeye bağlı 30 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenilirken, ilçede eğitimi de bugün ara verildi. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için kent genelinde 11 ekip, 19 greyder, 3 kar küreme, 2 kar savurma ve 15 loder ile çalışma başlatıldı.

TUNCELİ'DE 144 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Tunceli'de 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 144 köy yolu ulaşıma kapandı. Öte yandan tipi nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolunda araç geçişlerine izin verilmiyor.

MALATYA'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi kar yağışının etkili olduğu noktalarda ulaşımın aksamaması için 24 saat aralıksız çalışıyor.

Kar yağışının yoğun olarak görüldüğü bölgelerde kar küreme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını aksatmaksızın sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolda kalan vatandaşların ve hastalarında imdadına yetişiyor. Battalgazi ilçesi Sincik Gülümuşağı ekibi tarafından kar yağışı nedeniyle kapalı olan Aksu Mahallesinin yolu açılarak hastanın ambulansa ulaşması sağlandı.