Komşu Esnaflarımız

Komşuluk sadece ev ve apartman yakınlığına dayalı bir oldu değil elbet. Evimize yakın olan ve her meslekten hizmet sunan esnaflarımız da komşularımızdır.  

Komşu Esnaflarımız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esnaflarımıza komşuluğu gereği selam vermek gerek ama bu elbette yetmez. Hele hele evin her türlü ihtiyaçlarını farklı ve özellikle zincir marketlerden alıp ellerimizde poşetler olduğu halde  selam çok doğru olmaz. 

Tabi ki tüm alışverişlerimizi yerel esnaf ve özellikle komşu esnaflarımızdan alın demiyoruz. Ama göz hakkı gibi komşuluk hakkı gereği bir kısım ihtiyaçlarımızı her gün yüz yüze baktığımız komşu esnaflarımızdan alalım istiyoruz. 

Bizlerin zincir ya da büyük alışveriş merkezlerine ödediğimiz yüklü miktarda paranın belki onda birini komşu esnafımızla alışveriş yaparak harcarsak, hem on binlerce ailenin geçimine, hem vergi ve Bağkur primlerinin ödenmesine hem de mahallemizin canlı kalmasına işyerlerinin kapanmamasına sebep oluruz. 

Bu ramazanda komşu esnaflarımızın da yüzü gülsün. Zincirlerin çok da ihtiyacı yok bizim alışverişlerimize. Çok keskin bir dönüş yapın da demiyoruz. Sadece alışkanlıklarımızı değiştirip alışverişlerimizi dengeleyerek komşu esnafımızı  kapsayacak şekilde yapalım istiyoruz.