Kızılay'ın Üzeri Çizildi mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batı Karadeniz'de sel felaketi nedeniyle IBAN duyurarak yardım kampanyası başlattı.

Kızılay'ın Üzeri Çizildi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önce tüm ilgili kurumların hesap numaraları resmi olarak paylaşılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla yardımlar artık sadece AFAD üzerinden toplanacak.

Hükümetin, Kızılay'ın başlattığı yardım kampanyasının görmezden gelinmesi "Erdoğan, THK gibi Kızılay'ı da listeden çıkardı ve etkisiz bıraktı" yorumlarına sebep oldu.

Kara gün dostu Kızılay'ın yardım kampanyası yetmiyor da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neden AFAD'a yardım toplama görevi için cumhurbaşkanlığı kararı yayınlıyor?

Yaşanan zorlu süreçler ve kendi alanlarında sınıfta kalması halkın gözbebeği THK’yı gözden düşürdü. Zor günlerimizde ilk yardıma koşan Kızılay’ın nasıl bir hata yaptığını ya da nerede yetersiz kaldığını bilemiyoruz ama görünen o ki Kızılay da THK’nın akıbetine uğrayacak.

Bu kurumlar her ne kadar kendi genel kurullarıyla kendi yönetimlerini oluşturuyor iseler de hükümetin ciddi bir vesayeti var üzerlerinde. Hatta istenen liste genel kurulda çıkmazsa ya da çıksa bile yönetim zafiyeti gösterilmişse THK’da olduğu gibi kayyum atanmak suretiyle hizaya çekilebiliyor.

Son yardım kampanyalarının sadece AFAD üzerinden yapılması, zaman zaman kamuoyunda dile getirilen “Yardımlar nereye gitti” eleştirilerine cevap verebilmek amacıyla tek kalemde toplanması için de yapılmış olabilir.

Bu yöntemle tek bir hesaba gelen yardımların miktarı de nerelere harcandığı da daha net ve kısa sürede açıklanabilir bir konuma gelecek.

Bu gerekçe ile birlikte denebilir ki artık bizlerin gözde bildiği ve “işlerinin ehli” diye baktığı kurumlara hükümetin bakışı değişiyor gibi.

Tüm bunlara rağmen, yıpranmayan ve hala herkesin en güvendiği yardım teşkilatı, gönüllülük esasına göre çalışan Haluk Levent’in “Ahbap” oluşumu.