Kıyam Konvoyu

İsrail hükümetinin Kudüs'te Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara yönelik saldırısı ve Gazze'den atılan füzeleri bahane ederek, sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında en az 20 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.

Kıyam Konvoyu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dün,  Türkiye'deki tüm camilerin minarelerinden Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için salalar ve duaların okunacağını belirtmiş,  bu açıklamadan sonra ilimizdeki tüm camilerde öğle ezanından sonra dua ve salalar okunmuş, ezanın ardından da dua edilmişti.

İftardan sonra da Türkiye’nin dört bir yanında Kudüs ve Filistin için destek gösterileri yapıldı.

İlimizde de öğretmenevi önünde toplanan binlerce vatandaş İsrail’e karşı protesto mitingi düzenledi. Mitingde zulme uğrayan Kudüslü Müslümanlar için dualar edildi. İsrail’in saldırgan tutumu binlerce ağızdan lanetlendi. 

Açıklanan basın bildirisinin ardından işgal altındaki Kudüs'te İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle vatandaşlar tarafından destek ve “kıyam” konvoyu düzenlendi.
Birçok STK tarafından yapılan çağrıya binlerce hemşerimiz katıldı ve Filistinli kardeşlerine olan desteklerini dile getirdiler.

Bu konuda en büyük gayreti Elazığ Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Şimşek gösterdi. Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği, ÖNDER, ÖĞDER, İHH ve daha birçok derneğimizin duyarlılığı ile her zaman olduğu gibi Elazığ’dan gür bir ses çıktı ve yerine ulaştı. 

Dileriz ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürüttüğü diplomatik temaslar sonuç verir ve Kudüs’te mazlum Müslümanların çilesi son bulur.