Kitapsız Bir Yaşam Düşünülemez

Tamer ÖREN - Kütüphaneler haftası nedeniyle kütüphanelerin önemine değinen Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet DEMİRDAĞ 'Kitapsız bir yaşamın düşünülemeyeceği bir dünya da milletin hafızası olan bu kütüphaneleri yaşatmak zorundayız' dedi.

Kitapsız Bir Yaşam Düşünülemez
TAKİP ET Google News ile Takip Et

54. Kütüphane Haftası  “Yeni Nesil Çocuklar Yeni Nesil Kütüphaneler”  temasıyla başladı.  Hafta  nedeniyle  Nurettin Ardıçoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen  programa  F.Ü Rektörü Kutbeddin DEMİRDAĞ, İl Vali Yardımcısı Erkan KAÇMAZ, Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE bazı kurum müdürleri ve  öğrenciler katıldı. Ulu  Önder Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program İl Kütüphane Müdürü Ahmet PİRİNÇÇİ’nin açılış konuşmasıyla devam etti.  Hafta boyunca vatandaşlar, STK’ler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde kütüphanelerde, meydanlarda, köylerde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini dile getiren  PİRİNÇÇİ “ Kütüphaneler; basılı olan ya da olmayan bilgi kaynaklarının yani süreli yayınların, kitapların, filmlerin, televizyonun, internetin ve birçok sanat ürünlerinin saklandığı ve halkın hizmetine sunulduğu kurumlardır. Bizler oku emri ile başlayan bir inançtan geliyoruz. Kitaba ve kütüphaneye yapılan hizmetin ibadet kadar kutsal olduğunu biliyoruz” diye kaydetti.

2017 yılında Elazığ’da  kütüphaneler ile ilgili istatistiki bilgileri de paylaşan PİRİNÇÇİ “İlimizde 2018 yılı içerisinde yeni nesil bir kütüphane inşaasına başlanacaktır. İlimizde şuan ilk halk kütüphanesi ve gençlik kütüphanesi olmak üzere iki adet kütüphane bulunmaktadır. Yine 8 ilçemizde de bakanlığımıza bağlı kütüphane bulunmaktadır. Kütüphanemiz 2017 sonu itibariyle 70 bin 36 kitapla 450 bin 500 okuyucuya hizmet vermiştir. Bir yıl içerisinde 87 bin 228 kişiye ödünç kitap verilmiştir” diye  ifade etti.

 Hafta nedeniyle şehirde  bir hafta boyunca  dolu dolu programlar gerçekleştireceklerini söyleyen Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü  Ahmet DEMİRDAĞ “Bu noktada sevgili öğrencilerimize, okullarımıza, vatandaşlarımıza ihtiyaç duyacağız. Her alanda bizimle beraber olsunlar. Çünkü kitap yaşamın, ilmin, eğitimin, sanatın  kaynağıdır.  Kitapsız bir yaşamın düşünülemeyeceği bir dünya da milletin hafızası olan bu kütüphaneleri yaşatmak zorundayız. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz çok önemli bir çalışma gerçekleştiriyor. “Elazığ her yerde okuyor” bizim için çok kıymetlidir. Bizlerde bu kampanyanın içerisindeyiz. Gezici ve halk kütüphanelerimizle halkımızı kitapla buluşturma gayreti içerisindeyiz. Umuyorum kitap ve kütüphaneler açısından çok güzel bir hafta olacaktır” diye  konuştu.

Özel bir okul tarafından  düzenlenen  şiir ve kompozisyon dalında derece giren öğrencilerin eserlerini okuması ve yine aynı okulun öğrencileri tarafından  kitap okumak konulu tiyatro gösterisinin gösterimi ve ödül töreninden sonra program sona erdi.