Kısıtlamalar kalkacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün (11 Ocak 2021) Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında bir araya gelecek.

Kısıtlamalar kalkacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından birçok alanı kapsayacak şekilde koronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirler açıklanmıştı. 

Önce belirli saatlerde sokağa çıkma yasağını kapsayan kısıtlamaların artan vaka sayılarını yeterli ölçüde düşürmediği için yasağın kapsamı genişletildi ve haftasonu tamamen sokağa çıkmak yasaklandı.

Lokantalar paket servise geçerken kafa, kıraaathane gibi işletmeler tamamen kapandı ve kuförler belirli saatlerde hizmet vermeye başladı.

Alınan tedbirler sonuç verince bu durum günlük açıklananan tabloya da yansıdı ve hem hasta sayısı hem de vaka sayıları düşmeye başladı. Ülke olarak en fazla endişye duyulan sayı ise günlük vefat sayısıydı ve bu sayıda da her geçen gün düşüş gözlemlenmeye başladı.

Tabloda yaşanan düşüş hem vatandaşın hem de ensafın gözlerini bugün düzenlenecek Kabine Toplantısı'na çevirdi. Beklenti kısıtlamaların tamamen kaldırılması veya maksimum düzeyde esnetilmesi yönünde.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AÇIKLAYACAK
Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında bir araya gelecek ve toplantı sonrası yeni kararları açıklanacak. Kısıtlamalar tamamen kalkamasa da uzman görüşler yeni normal olarak adlandırılan maske, mesafe ve hijyen tedbirleriyle yasakların iyice esnetileceği yönünde.