Kiralık Sevgili!

Bir kesimin medeniyet beşiği olarak gördüğü ve orada yaşamak için can attığı İngiltere'de Yalnızlık Bakanlığı kurulduktan sonra bir de İntihar Bakanlığı kurulalı epey zaman oldu.

Kiralık Sevgili!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Batının dejenere olan aile hayatıyla birlikte zuhur eden birçok toplumsal olgunun çareleri aranıyor. Belirli gün ve haftaların dünya genelinde yaygınlaşmasının en büyük sebeplerinden biri yalnızlaşan bireyleri özel günler aracılığıyla bir araya getirme çabaları aslında.

Bizim kültürümüzde de yer etmiş hatırı sayılır bir karşılığı batılı dayatması olan yılbaşı ve sevgililer gününün hemen hemen her insanımıza karşılığı aynı duygularla beliriyor. Hemen hemen her evde yılbaşı gecesi mısır patlatır çay çerez muhabbet sofraları kurulur. Ayrıca sevgililer gününde de bir gül beklenir eşlerden... Hele de bu özel günlerin yalnız geçirilmesine tahammül edilemiyor kimse tarafından.

Salgınlan ile birlikte yalnızlığa duçar olan bireylerin yaşadığı olumsuz duygular katlandı. Hele de son günlerde evlerinde yalnız yaşayan insanların yapayalnız öleme yürüdükleri haberlerinde önemli sayıda artışlar var. Sanki bizde de artık Yalnızlar Bakanlığı'nın oluşturulmasının önemi artıyor giderek. Tabi hali hazırda Aile Bakanlığı'nın böylesi bir çalışması yok... 

 Şarkıcı Aynur Aydın'ın sevgililer günü için kiralık sevgili aradığı mesajını sosyal medya da paylaşmasıyla durumun ironiden daha öte bir mesaj veriyor bizlere aslında geleceğe karşı...

Özelliklede karantina döneminde insanlarımızın sosyal medya ile varlık gayretleri çığ gibi büyüdü.  Aynur Aydın’da sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiren şarkıcılardandı.

Aynur Aydın, son paylaşımıyla yine adından söz ettirmesinin yanı sıra insanımızın özel günler hassasiyetini de ortaya koymuş oldu.  Sevgililer Günü için kiralık sevgili arayışı özellikle de 14 Şubat'a ince bir gönderme... Bizlerin Aydın'ın bu mesajında önemsediğimiz şey ise  paylaşıma gelen binlerce beğeni!.. Bu demek oluyor ki insanımız derin bir yalnızlık ve arayış içerisinde. Ve Aydın bu mesajıyla binlerce yalnız insanın duygularına tercüman olmuş bu paylaşımıyla.

Kiralık sevgili günü kurtarır da belki fakat ruhun derin sancısına fayda verir mi hiç?!.

Özellikle de soğuk hava ile yalnızlığın kış aylarında ölümcül olabileceği uyarısında bulunulan uzmanlar; yapılan bir araştırmada yalnızlığın günde 15 adet sigara içmek kadar kötü olduğunu ve insana zarar verdiğini bildiriyor. İngiltere sorunu fark edip “Yalnızlıktan Sorumlu Bakanlık”  kurarak çözüm bulma gayretinde. Dileriz ki durum biz de o kadar vahim bir hal almasın... Yoksa bize de yakın zamanda böylesi bakanlıklara ihtiyaç olacak gibi...