Kim PKK'lı Kim Fetöcü?

Sözü çok gerilerden alıp yormaya gerek yok. Malum dün de bu köşede değindiğimiz ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı bir el hareketine karşı tepkisini sosyal medyadan dile getiren Ak Parti Milletvekili Metin Bulut ile CHP Milletvekili Gürsel Erol arasında söz düellosu yanında karşılıklı itham ve iddialar havada uçuştu.

Kim PKK'lı Kim Fetöcü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu tartışma öyle bir raddeye vardı ki Ak Partili Bulut, Erol’u PKK’lı, CHP’li Erol da Bulut’u FETÖ’cü ilan etti.

Bizler bu şehirde yaşarken yine bu şehrin yetiştirdiği değerleri ve isimleri de çok iyi tanır, geçmişleri ile bilir ve ne olup olmadıklarını rahatlıkla söyleriz.

Metin Bulut, geçmişten bugüne milli görüş camiasında içinde yetişmiş, her dönem bu ekolün yan kuruluşlarında görevler almış, MGV teşkilatında bulunmuş, MÜSİAD Başkanlığı yapmış,  her seçimde elinde bayrak miting meydanlarına koşmuş, iş insanı sıfatıyla da bu kuruluşlara her türlü desteği ve katkıyı hiçbir zaman esirgememiş bir isim.

Milletvekilliğindeki duruşunu ve performansını beğenmeyebilirsiniz. Yaptıkları yanında özellikle yapamadıkları konusunda da ciddi olarak eleştirebilirsiniz. Kaldı ki Hakimiyet gazetesi olarak bizler de söz konusu şehir ve halkımızın sorunları olduğu zaman diğer siyasilerimiz gibi Metin Bulut’u da eleştiriyoruz, eksiklikleri medeni ölçüler içerisinde dile getiriyoruz. Ve tüm bunları Sayın Bulut’a özel bir kişi ve garazımız olduğundan değil, mesleğimizin bizlere yüklediği manevi sorumluluğu yerine getirmek adına yapıyoruz.

Milletvekili sıfatıyla hizmetini ve duruşunu eleştirmememize rağmen Bulut’un Fetöcü olduğu iddiasının zinhar doğru olmadığını ve böyle bir şeyin şahsından asla sadır olmadığını ve olmayacağını da çok rahatlıkla ve vicdan huzuru ile ifade ediyoruz.

Kendi ailesinden geçmişte olduğu gibi bugün de farklı dünya görüşü ve siyasi partilere hatta partiyi şirk görme müptelasına düşüp ilk fırsatta kamuda devlet memuru olan, şimdilerde de ışık görünen partiye sulanan yakınları olmuştur lakin Metin Bulut’ta böyle bir olay asla tevarüs etmemiştir. 

Metin Bulut, davranışlarından ve eski dostlarını biraz ihmal etmenin dışında 30 yıl önceki siyasi duruşu ve bugün onun devamı olarak gördüğü Ak Partiyi özümsemiş, FETÖ’cülere asla prim vermemiştir.

Gelelim CHP Milletvekili Gürsel Erol’un PKK’lı olduğuna dair iddiaya. Erol, Cumhuriyetçi, vatan, millet ve bayrak bilinci yüksek bir ailenin ferdidir. Kaldı ki PKK tarafından şehit edilen Necmettin Öğretmenin taziyesine gittiği ve şehidin ailesinin acısını paylaştığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telefonla aranmak suretiyle bu hareketinin takdir ve teşekkür edildiği bir isimdir.

Yine Tunceli’den milletvekili seçilerek HDP’nin kesin gördüğü iki milletvekilinden birini onların elinden alan bir isimdir Gürsel Erol. Ve yine her fırsatta PKK’nın alçak, hain bir terör örgütü olduğunu ve HDP’nin de bu örgütün dümen suyuna girmiş bir parti olduğunu haykıran ve sırf bu sebeple de PKK’nın ölüm listesine alınan bir milletvekilidir.

Yazının başında ifade ettiğimiz gibi sözü yormadan söyleyelim ve özetle diyelim ki, bu tartışmada;  Gürsel Erol ne kadar PKK’lı ise Metin Bulut da o kadar FETÖ’cüdür.

Bu konuda son söz kadim kitabımızdan gelsin. “Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. (Maide Suresi  8. Ayet)