Kim Denetliyor?

24 Ocak depreminden sonra vatandaşa ait ağır hasarlı binaların yıkımı konusunda önemli bir noktaya geldik. 

Kim Denetliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanal Fırat ekranlarında Yayınlanan “Analiz” programında Doç. Dr. Adem Doğan’ın hukuki dayanakları ile ortaya koyduğu bilgiler, Hakimiyet Gazetesi’nin ısrarlı yayınları sayesinde halk artık kendi binasının yıkımını kendisi pazarlık ederek bir yıkım firmasına veriyor ve buradan doğan geliri de hak sahipleri alıyor.

Kamu binalarında yaşanan usulsüzlük ve belirsizlik iddialarına  rağmen, vatandaş kendi yasal ve hukuki haklarını koruyarak kendi yıkımına ve hurdasına sahip çıkıyor.

Burada bir sorun yok ama yıkımlarda daha farklı bir sorun yaşanıyor bu günlerde.

Özellikle Rüstempaşa, Rızaiye, İzzetpaşa, Yeni Mahalle gibi merkezi mahallelerde yıkımı yapılan binalarda gece yarılarına kadar kontrolsüz yıkımlar yapılıyor.

Okulların açıldığı ve çocukların ders çalıştığı bu günlerde geç saatlere kadar yıkım yapılması, yıkımı yapılacak binalara herhangi bir bilgi verilmemesi, hasta, yaşlı ve bebeklerin olduğu komşu evlerde ciddi rahatsızlık uyandırıyor.

Vatandaşlar bu olaylar karşısında şu soruları soruyorlar.

Yıkım günün her saatinde ve gece yapılabilir mi? Yıkımların saatini düzenleyen ve bunu denetleyen bir kurum ve kuruluş var mı? O kuruluş hangisi ise yeterli denetim yapılıyor mu? Vatandaş bu tür şikâyetlerini hangi kuruma iletmeli ve nasıl bir yol izlemeli?

Bu soruları bizler de soruyor ve konu hangi kurum ve kuruluşu ilgilendiriyorsa daha çok hassasiyet ve duyarlılık gösterilmesini diliyoruz.