Keşke Vekiller Anlatmasa…

AK Partili vekillerle kahvaltıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerinin hayata geçirilen yeni ekonomi modelini anlatmaları talimatını vermiş.

Keşke Vekiller Anlatmasa…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düşük faizli, üretime dayalı Türkiye'nin yeni ekonomi modelini vekillerinden vatandaşlara daha iyi anlatılmasını isteyen Erdoğan, şu ifadeleri kullanmış:  "Düşük faizi, yatırımı, büyümeyi, istihdamı önceleyen yeni ekonomi politikalarını sürdürmekte kararlıyız. Bu politikaların olumlu sonuçları bir süre sonra alınmaya başlanacak. Yeni ekonomi politikasını uygulamaya koyduğumuz andan itibaren dövizde yaşanan tersine süreç de bu konuda ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor. Biz düşük faiz, yüksek büyüme olarak tarif ettiğimiz yeni ekonomik modelden taviz vermeyeceğiz. Ayrıca bundan taviz vermememiz gerekiyor. Yeni modelin ilk sonuçlarını almaya başladık. İnşallah iyi olacak. Bundan hiç şüphem yoktur. Bizim bu modeli anlatmamız lazım. Sizden de bu modeli anlatmanızı istiyorum. Yeni ekonomi modelini anlatın.” talimatını vermiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka anlatalım dediği konu önemli ve mutlaka anlatılması gereken bir konu. Ancak görevin verildiği milletvekillerinin sahada bu sistemi anlatacak birikim ve donanımları var mı ya da onlar anlatsa bile vatandaşın milletvekillerinin ağzından çıkanları yüzde yüz doğru olsa dahi bir karşılığı ve olumlu etkisi olur mu bunu az-çok kestirebiliyoruz.

Evet, yeni ekonomik sistem anlatılmalı,  amaçlanan hedefler ve bu hedeflere ulaşıldıktan sonra ülkenin ekonomik olarak geleceği nokta anlatılmalı. Ancak bu görev, halkta karşılığı, sempatisi ve güvenirliliği olan isimlerce yapılmalı.

Ekonomideki yeni sitem,  halkın daha çok güven duyduğu, itimat ettiği ya da  bu alanda uzmanlığı kabul görmüş isimler tarafından  anlatılmalı. Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları tarafından, Borsa Başkanları tarafından, akademisyenler tarafından, sözüne itibar edilen yazarlar tarafından ve iş insanları tarafından anlatılmalı.

Ülkenin topyekûn kurtuluş savaşının verildiği bir dönemde çok önemli bir görev, sahada etkisi olmayan, sözlerine kulak kesilmeyen ve hatta en doğru sözlerine bile şüpheyle bakılan bazı vekillere havale edilmişse başarı elde etmek elbette çok zor olur.

Eğer illa da bu işi milletvekillerinin yapması düşünülüyorsa, milletvekilleri kendi seçim çevreleri dışında kalan illerde bu görevi yerine getirmeli. Yeni yüz ve yeni ses belki insanların kulak kesilmelerine  ve dinlemelerine sebep olur. Ve yine bu vesile ile yurdun tüm şehirlerine, bu sistem en doğru bir şekilde anlatılmış  olur. 

Amaç gerçekten sistemi anlatmaksa en isabetli  yol da bu olur. Zira sahadaki gerçekler ve gözlemlerimiz odur ki birçok  il, kendi vekillerinden güzel bir şey dahi olsa duymak istemiyor. Yeni yüz ve yeni ses istiyor. Bizden söylemesi.