KENT MÜZESİ ''TAMAM''

Erkan BAY/ Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

KENT MÜZESİ ''TAMAM''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ, Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Kent Müzesi eski Valilik Konağımızda yapılacak. Harput’ta bulunan Hünkar Konağının ise bir bölümü de ‘’Musiki Müzesi’’ olarak planlanacak. Bilgi toplama ve proje çalışmalarına başladık.’’ dedi.

Elazığ’ın uzun yıllardır merakla beklediği Kent Müzesi ve Musiki Müzesi için çalışmalara başladıklarını ifade eden Ahmet Demirbağ, “Şuan için bilgi toplama aşamasındayız. Proje çalışmalarımız başladı.’’ diye konuştu.

KENT MÜZESİ VE MUSİKİ MÜZESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI  

Ahmet Demirdağ, “İlgili tasarımcı firma ile birlikte Elazığ’dan bilgi toplamaya çalışıyoruz. Hem kent müzesi hem de musiki müzesiyle ilgili geniş çaplı bir çalışma içerisindeyiz. Özellikle musikimizin geçmişi ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Müze müdürümüzün öncülüğünde bir ekibimiz var. Bu ekip hem halk bilimi anlamında hem de kent bilimi anlamında bilgi topluyor.’’ dedi.

KENT MÜZESİ ESKİ VALİLİK KONAĞINDA OLACAK

Demirbağ, “Kent müzesi çalışmaları yaklaşık bir yılı bulur. Çünkü ince eleyip sık dokumak lazım. Ciddi bir anlamda çalışma gerektiriyor. Kent Müzemizi eski valilik konağımızda yapacağız. Yani İzzetpaşa Camimizin karşında bulunan eski konağımızı müze olarak kullanacağız. Harput’ta bulunan Hünkar Konağının ise bir bölümü de ‘’Musiki Müzesi’’ olarak planlanacak. Yaklaşık bir yıl sonra kent müzemiz hizmete girecek.’’ dedi.

ELAZIĞ’A CİDDİ ANLAMDA ACENTELER GELECEK

Elazığ’da Turizm haftası nedeniyle önemli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Ahmet Demirbağ, “Turizm haftasında geniş çaplı konferanslar yapacağız. Özellikle Ankara ve İstanbul’dan tur acenteleri ve turizmcileri Elazığ’a getirmeyi düşünüyoruz. Ankara ve İstanbul’dan 50-60 civarında acente Elazığ’a gelecek. Bu çok önemli bizim için. Çünkü Elazığ’ı görmeleri lazım. Tanıtım noktasında eksikliklerimizi gidererek, Elazığ’ı tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

İLÇELERİMİZDE TURİZM ETKİNLİĞİMİZ OLACAK

Ahmet Demirdağ, “İlçe turizminde de çalışmalarımız olacak. Turizm haftasında Palu ilçemizde tren seyahatimiz olacak. Sivrice ilçemizde Hazar Baba turlarımız yapılacak. İlçelerimizde bulunan turizm potansiyelimizi artıracağız.’’ dedi.

KÜTÜPHANELERİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNDE

Elazığ’da bulunan kütüphanelerin yoğunluk yaşadığı ve bu durum nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade eden Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ, “İki kütüphanemizde oldukça ilgi görüyor. Hem Halk Kütüphanemiz hem de Nurettin Ardıçoğlu’nda bulunan kütüphanemiz öğrencilerimizin büyük bir ilgisini görüyor. Kütüphane ortamımız oldukça güzel. Öğrencilerimiz gelip ders çalışıyor. Sınavlarına hazırlanıyor. Halk Kütüphanemiz gece saat 10.00’a kadar açık. Hem araştırmacılar faydalansın hem de öğrenciler rahat ders çalışsın diye açık tutuyoruz.’’ diye konuştu.

ELAZIĞ TİYATROYA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Demirdağ, “Elazığ tiyatroyu seviyor. Kültür Merkezimizde mutlaka her akşam bir faaliyetimiz var. Haftanın 2 günü devlet tiyatroları geliyor. Ankara, İstanbul, Adana, Van, Diyarbakır ve Sivas Devlet Tiyatroları oyunlarını sergiliyor. Elazığ’ın tiyatroyu sahiplenmesi bizleri çok mutlu ediyor. Müthiş bir seyirci kitlesi var. Kapalı gişe oynanıyor.’’ dedi.