Keban'da İkinci Deprem

2019 yerel seçimlerinde tüm anketlerin favori olarak gösterdiği Fethiye Atlı, Ak Parti'den aday gösterilmediği için bağımsız olarak seçimlere girmiş ve yüzde 33 oy alarak belediye başkanı olmuştu.

Keban'da İkinci Deprem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

O dönemdeki ilçe başkanı Ömer Kaya Ak Parti’den aday olmuş ancak yüzde 26 oyda kalarak seçilememişti.

İki yıl aradan sonra AK Parti Keban İlçe Başkanı Şahin Oğuz, “gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum” dedi ve görev bıraktı.

Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın da bazı paylaşımlarından hareket ederek, ilçe başkanının istifasını, belediye başkanının da sitemini anlamak zor olmadı.

Ülkemize enerji sağlayan Keban ilçemizde bulunan EÜAŞ’a alınacak elamanların çoğunluğunu Kebanlılardan olması gibi bir gayretleri  olduğu ve fakat umdukları gibi bir sonuç alınmadığı için bu tepkilerin olduğu iddia  ediliyor.

Keban’ın sevilen ve herkesin takdir ettiği Fethiye Atlı Başkan ile İlçe başkanının bu gayret ve çabalarını anlayışla ve makul karşılıyoruz.

Talep edilen özellikteki teknik personellerden ilçede şartları tutan varsa elbette değerlendirmek gerekti. Ancak alınacak tüm personellerin tümünün Keban’dan olması ısrarı çok doğru olmayabilir. 

Zira yaptığımız araştırmalara göre alınan personel teknik alanlarda çalıştırılmak üzere ve uzmanlardan oluşturulmak istenmiş.

Keban santrali gibi önemli bir tesiste işinin uzmanı ve ehli çalışması lazım Elbette Keban’dan da elemanlar alındı ve göreve başladılar ama Elazığ merkezden de birkaç elemanın işe alınması kadar doğal bir şey olamazdı.

Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın sitemlerini anlarız ama ilçe başkanının istifasının çok da tutar tarafı olmasa gerek. Bu istifa, “benim dediğim olmazsa yokum” restinin bir tezahürü gibi olmuş.