KAVAKLI: 'TOKİ yapılarında hasarın oluşması dikkat çekicidir'

HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı'dan deprem açıklaması: .'5.3 şiddetinde yeni bir depremin olması Elazığ'ın riskli bölge statüsünde olduğunu göstermiştir'

KAVAKLI: 'TOKİ yapılarında hasarın oluşması dikkat çekicidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı 27 Aralık tarihinde meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremle ilgili açıklama yaptı. 24 Ocak Tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin yaralarının hala taze olduğunu belirtek Başkan Kavaklı, Sivrice’de TOKİ tarafından yapılan Cezaevi Lojmanları’nın aldığı hasarın dikkat çekici olduğunu, orta hasarlı binalarla ilgi olarak da vatandaşın orta hasarlı ifadesinin kaldırılmasını istediğini söyledi.

TOKİ YAPILARINDA HASAR OLMASI DİKKAT ÇEKİCİ
HÜDAPAR İl Başkanı Kacaklı, Sivrece’deki Cezaevi Lojmanları’nın çok ciddi hasar aldığını belirterek: “5.3 şiddetindeki deprem, halkımıza 24 Ocak depremini tekrar yaşattı. Çok şükür bu depremde yıkım yaşanmadı, can kaybımız olmadı. Ancak Sivrice merkezinde bulunan cezaevi lojmanlarında çok ciddi hasarların oluştuğu basında yer almıştır. TOKİ tarafından yapılan ve kısa süre önce teslim edilmiş yapılarda bu denli hasarın oluşması dikkat çekicidir. Bu yapılar derhal incelemeye tabi tutulmalı, ihmali bulunan sorumlular hakkında etkin bir şekilde soruşturma başlatılmalı ve bu konuda kamuoyu bilgilendirilmelidir” dedi.

ORTA HASAR İFADESİ KALDIRILMALI
Vatandaşların orta hasarlı binaları güçlendirmeyi uygun bulmadığını belirten Kavaklı: “24 Ocak depreminin yaraları halen tazeliğini koruyor. Orta hasarlı bina değerlendirmesini halkımız kabul etmemiştir. Söz konusu orta hasarlı binalarda güçlendirme istenmektedir. Ancak bu güçlendirmeyi vatandaş uygun bulmamaktadır. Orta hasarlı ifadesinin kaldırılması, hasar tespit çalışmasının yeniden yapılması, hasarlı olan binaların yıkılması ve TOKİ imkanlarından istifade edilmesi sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.
Son olarak Elazığ’ın riskli bölge statüsünde olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Kavaklı: ”24 Ocak depreminden sonra Elazığ'ın riskli bölge olarak ilan edilmesi istenmişti. Ancak çeşitli gerekçelerle kabul görmemiştir. 5.3 şiddetinde yeni bir depremin olması Elazığ'ın riskli bölge statüsünde olduğunu göstermiştir.
Deprem esnasında panikleyerek dışarıya çıkmak isteyen vatandaşlarımızdan yaralananlar olmuştur. Kimi vatandaşlarımız da evlerinin balkon ve camından atlayarak yara almıştır. Toplamda 68 kişi çeşitli sebeplerle hastaneye müracaat etmiş, 6 kişi hastanede halen tedavi görmektedir.
Yaralanan vatandaşlarımıza Allah’tan şifa niyaz eder, depremi hisseden tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Allah milletimizi daha büyük afetlerden muhafaza etsin” şeklinde konuştu.