'Katil' Butonu

Gün içinde Elazığ valiliğinden bir SMS mesajı geldi. Mesaj şu: Cimer Sistemine katil butonu eklenmiştir. Bilgilerinize. 

'Katil'  Butonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesajı bir kez daha okuduk ve “katil” kelimesi ile Cimer arasında bir bağ kurmaya çalıştık. Cep telefonlarının yazım karakterlerinin azizliğine uğramış bir mesajdır diye valiliğin sayfasındaki Cimer sistemine girdik.

“DUYURULAR” bölümüne düşülen bilgilendirme şuydu:

“CİMER ile yönetime ortak olun. Yeşil Kalkınma Devrimi ile ilgili değerli görüşlerinizi ileterek yönetime katılın”

Çok güzel bir uygulama ve yenilik. Yöneticilerin halkın hemen her konudaki görüş ve önerilerine açık olması ve bunları hayata geçirmesi yeni Türkiye’nin de bir özelliği. 

Anadolu insanı âlim değil ama ariftir gerçeğini bilen ferasetli yöneticilerin, bu yeniliği ve uygulamaları, Cumhurbaşkanlığı CİMER sayfasında çok açık ve veciz ifade edilmişken, Elazığ Valiliği bu yeniliği “Cimer Sistemine katil butonu eklenmiştir. Bilginize” gibi hem soğuk hem de cinayet ve şiddet haberlerini sıkça izlediğimiz bu günlerde “katil” kelimesi ile duyurmaya çalışmasını biz anlamakta zorluk çektik, belli ki yetkililer de izahta zorluk çekecekler.

Oysa Cimer sayfasında yazılı konuyu “CİMER ile yönetime ortak olun. Belirlenen konularla ilgili değerli görüşlerinizi ileterek yönetime katılın” mesajıyla genelleyip SMS yoluyla göndermek daha doğru olurdu. Kaldı ki 150 karaktere kadar olan mesaj zaten bir defada geliyor ve tek SMS sayılıyor. Yani burada bir tasarruf  yapmak tezi ve hassasiyeti de görünmüyor.

Umarız bu mesajı gören üst yetkililer, bu işlemi yapanlara, kızgınlığından “bunlar adamı katil eder” dememiştir. Hazır katil butonumuz da varken birileri yanlışlıkla basmasın!

Tabi tüm bu yazılanlar bir ironiden ibaret. Gerçek olan şu ki, bir iş ve icraat yapılırken sonuçlarını ve toplumdaki yansımasını da düşünerek yapmak lazım. Bunun için de işini severek, isteyerek ve şevkle yapmak lazım. 

Sözün ve mesajın özü buydu…