Kasapoğlu: 'Maçlara seyirci alınabilir'

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mart ayıyla beraber başlayan normalleşme süreciyle, futbol maçlarına seyirci alınabileceğini söyledi

Kasapoğlu: 'Maçlara seyirci alınabilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, normalleşme sürecinin başlamasıyla Mart ayıyla beraber maçlara seyirci alınmasını istediğini açıkladı. Ülke genelinde Mart ayıyla beraber kademeli olarak normalleşmeye geçileceği ve bazı kısıtlamaların kaldırılacağı ifade edilmişti.

STATLARA SEYİRCİ NE ZAMAN ALINACAK?
Tüm futbolseverlerin merakla beklediği konu ise futbol maçlarına ne zaman seyirci alınacağı. Bakan Kasapoğlu, konuyla ilgili Türkiye gazetesine bir açıklamalar yaptı.

"PANDEMİ SEYRİNE GÖRE KULÜPLERİ TARAFTARLARLA BULUŞTURACAĞIZ"
Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada, "Maçlara seyirci alımı kapasitenin yüzde 10’u, 15 ya da 20’si şeklinde olabilir. Pandemi seyrine göre kulüplerimizi en hızlı şekilde taraftarlarımızla buluşturacağız. Diyelim ki 50 bin kişilik bir stat var, 5 bin kişi alınabilecek. HES kodu zorunlu olacak. Localar açılabilir. Bu kararları Federasyon verecek. Taraftarlarımızı korona tedbirleri çerçevesinde sahalarla buluşturmaktan yanayız." dedi.