Karın Atardamarında Balonlaşma Tespit Edilen Hasta 'Evar' Yöntemiyle Sağlığına Kavuştu

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine karın ağrısı şikâyetiyle başvuran Hasan Yavuz'un, yapılan tetkikler neticesinde karın atardamarında balonlaşma (anevrizma) tespit edildi. Yırtılma tehlikesi bulunan damara, hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde görevli Doç. Dr.Fevzi Sarper Türker ve Op. Dr. Sefa Şenol tarafından spesifik bir işlem olan EVAR uygulaması gerçekleştirilerek hasta tedavi edildi. Operasyonun ardından klinikte takip edilen hasta şifa ile taburcu edildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Karın Atardamarında Balonlaşma Tespit Edilen Hasta 'Evar' Yöntemiyle Sağlığına Kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Genel anestezi uygulanmasının riskli olduğu düşünülen Hasan Yavuz, hastanenin Anestezi Uzmanları Dr.Onur Hanbeyoğlu ve Dr.Ümit Karatepe tarafından, yeni bir teknik olan “Erektor Spina Plan Blok (ESP Blok)” tekniği ile operasyona hazır hale getirildi.

 Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr.Fevzi Sarper Türker, “ Hastamız bize karın ağrısı şikâyetiyle başvurdu. Yaptığımız muayene ve tetkiklerin neticesinde, hastanın “karın atardamarında balonlaşma” tespit edildi. Damarında yırtılma tehlikesi olan hastamızı acil olarak operasyona aldık. Balonlaşmış damarlarına iki adet ileri teknoloji stent yerleştirdik. Uygulamadan sonra karın ağrısı geçen hastamızı kliniğimizde takip altına aldık. Hastamıza genel anestezi uygulanamaması sebebiyle farklı bir teknik kullanarak hastamızı ameliyata hazırlayan Anestezi Uzmanları Dr.Onur Hanbeyoğlu, Dr.Ümit Karatepe, tüm ekibimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
     Genel anestezi uygulamadan hastayı operasyona hazırlayan Anestezi Uzmanı Dr.Onur Hanbeyoğlu ise,“ Karın atardamarında anevrizma tespit edilerek operasyona alınması planlanan hastamızın diyaliz tedavisi görmesi ve genel anestezi uygulanması halinde mortalite (ölüm) riskinin yükseleceğinin bariz olması sebebiyle,  hastamızı, Anestezi Uzmanı Dr.Ümit Karatepe ve anestezi ekibimizle birlikte, hastanemizde güvenle uygulayabildiğimiz “Erektor Spina Plan Blok tekniğiyle ameliyata hazırladık”şeklinde konuştu.

Dr.Hanbeyoğlu, “Böylesine spesifik bir cerrahiyi hastanemizde başarıyla yapan Doç. Dr Sarper Türker, Uzm. Dr Sefa Şenol ve bize her zaman destek olan hastane yönetimine, anestezi ekibi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.