Karamollaoğlu'nun Merakı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti'nin oylarının neden düşmediği sorusunun peşine düşmüş ve bakın nasıl çıkarımlar yapmış.

Karamollaoğlu'nun Merakı

1. Tuzu kuru olanlar: Yani bankada parası çok olanlar. Yaklaşık olarak aileleriyle birlikte 5 milyon insan bu ekibin içinde. Bunların keyfi yerinde. Paradan para kazanıyorlar.

2. Sosyal yardım alanlar:   Sosyal yardım alan 4.5, 5 milyon aile olduğu söyleniyor. Bu, 10 ila 15 milyon arası fert eder.

3. Cami cemaati olanlar:  En çok endişeli olan bu kesim. Ben 'cami cemaati' olarak tanımlıyorum bunları. Sayıları 3 mü, 5 milyon mu bilemiyorum. Bu kesimin başörtüsü, Kuran kursu, İmam Hatiplerle ilgili hala kafalarında endişe var. ‘Acaba AK Parti giderse bizim bugünkü kazanımlarımız elden gider mi?’ endişesi var."

Karamollaoğlu’nun bu tespitleri ne kadar doğru ya da 3. Maddede ifade ettiği endişeler ne kadar yerli yersiz  tartışılır ama keşke bir  araştırma da “Saadet Partisinin oyları neden artmıyor” diye yapılsa.

Saadet Partisi;  içinde azınlıkta bulunan ve Erdoğan nefreti taşıyan kesimlerin çok çok üzerinde, Erdoğan’ın yaptığı olumlu hizmetlere sıcak bakan ve Saadet’in CHP’ye angaje edilmesinden ciddi anlamda rahatsızlık duyan önemli bir kesim var.

Ve bu kesim, Karamollaoğlu gibi “Erdoğan  gitsin de kim gelirse gelsin” gibi bir sorumsuzluk ve duyarsızlık içinde de değil. Bu kesim, olaya tıpkı merhum Erbakan gibi daha geniş çerçeveli ve manevi sorumlulukla bakıyor. Ve yarınlarda olası bir millet ittifakının yapacağı manevi tahribatın suçluluğu ile sokağa dahi çıkmak, istemeyecekleri günleri şimdiden görüyor.

Saadetin gündemi, “Ak Partinin oyları neden düşmüyor?” olacağına, “Biz niye çoğalamıyoruz ve hatta tabanımızı neden  YRP’ye kaptırıyoruz” sorusu olmalı.