Karakoçan Besi OSB İçin Ortak Karar

Elazığ'ın besicilik ve hayvancılıkta en önde gelen ilçelerinin başında yer alan Karakoçan İlçesinde Tarıma Dayalı Besi OSB kurulması hususunda ortak karar alındı.

Karakoçan Besi OSB İçin Ortak Karar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın besicilik ve hayvancılıkta en önde gelen ilçelerinin başında yer alan Karakoçan İlçesinde Tarıma Dayalı Besi OSB kurulması hususunda Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, Tarım ve Orman Bakanlığı Uzmanları, Elazığ TSO ve Elazığ Ticaret Borsası temsilcileri ve muhtarların katılımı ile yapılan toplantıda alınan karar ile hazırlık süreci başlatıldı.

İLİMİZİN BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIMLA KALKINMA VE GELİŞMESİNİ İSTİYORUZ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Elazığ TSO’nun öncelikli hedefinin şehri bütüncül bir yaklaşımla kalkındırma ve geliştirme olduğunu ve bu hedef doğrultusunda önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. 

Yaşar açıklamasında, “Oda olarak ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşlar ile yerel yönetimlerimizin işbirliğiyle sanayi altyapılarının kurulması ve ilimizin potansiyelinin ekonomik değer haline getirilerek göç ve işsizliğe çare olunması için çok önemli çalışmalar yapılıyor. Elazığ 2.OSB, Tarıma Dayalı Besi OSB, Sera OSB ve ihtisaslaşmış Küçük Sanayi Siteleri çalışmaları devam ediyor. 

İlimizin tarım ve hayvancılık alanında çok önemli bir bölgesi olan Karakoçan ilçemizde sektörün daha büyük boyutlarda değer yaratması için profesyonel altyapının kurulması üzerinde de yoğun girişimlerimiz oldu. Bu doğrultuda Karakoçan Belediye Başkanımız Sayın Ayhan Akbaba ve İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Turan Karahan ile yaptığımız istişarelerde çok isabetli bir karar olacağı üzerinde uzlaştıktan sonra çalışmalarımız diğer paydaşlarımızın da katılımı ile önemli bir noktaya geldi. İlimizde konuyu masaya yatırmak üzere davet ettiğimiz Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Sayın Deniz Oruç ile Bakanlık Uzmanları sağolsunlar davetimize icabet ederek ilimizde çok geniş kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Taraflar görüş ve önerilerini sundular. Yatırımın ilimiz ekonomi ve sanayisi için çok değerli olduğu ve ayrıca Odamız tarafından çalışma süreci büyük bir hızla devam eden Biyogaz Üretim Tesisi için de bu yatırımın çok değerli olduğu görüşü ortaya çıktı. 

Daire Başkanımız Sayın Oruç, Elazığ’ın çok güzel işler yaptığına şahit olduğunu ifade ederek, bu son projenin de çok isabetli olduğunu belirterek Bakanlık olarak tam destek verdiklerini ve çalışmaya katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etmişlerdir. Karakoçan Belediye Başkanımız Sayın Akbaba’da Odamıza ve tüm paydaşlara teşekkür ederek İlçenin ekonomik potansiyelinin açığa çıkması anlamında büyük bir yatırım olacağını ve Karakoçan Belediyesinin tam destek verdiğini ifade etmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Karahan ise, tarihi süreç içerisinde Elazığ’ın hayvancılık sektöründe bölgenin en önemli merkezi olduğuna işaret ederek, bu projelerle yine ilimizin bu potansiyeli yakalayacağına inandığını dile getirmiştir. Toplantımız çok verimli geçmiş ve bu büyük projenin başlatılması için süreçler start almıştır. İlimize hayırlı olmasını diliyor ve tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.