KAR DUASI YAPILACAK

Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat,Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklama,9 Şubat Cuma günü,Cuma namazından sonra kar duası yapacaklarını ifade ederek tüm vatandaşları davet etti.

KAR DUASI YAPILACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ merkezi ve köylerinde bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle vatandaşlar zor durumda kaldı.Özellikle kar yağışının olmamasından dolayı,Harput’ta çeşmeler kurudu .

İLK DEFA KAR DUASI YAPILACAK

Daha önceleri yağmur duası edilirken,bu yıl ilk defa Harput’ta kar duası edilecek.9 Şubat Cuma günü,Cuma namazından sonra Ulu Camide yapılacak duaya katılımın yüksek olması bekleniyor.

HARPUT’TA BÜTÜN ÇEŞMELER KURUDU

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat,’’Geçtiğimiz yıl bu aylarda kar ile mücadele ediyorduk.Yolları açmak için yoğun bir mücadelenin  içindeydik.Şimdi ise kış ayı bitmek üzere ama kar hiç yağmadı. Harput’ta bütün çeşmeler kurudu.Topraklarımız verimli değil.’’dedi.

SADECE ELAZIĞ DEĞİL ELAZIĞ’IN TAMAMINI İLGİLENDİRİYOR

Demirpolat,’’Vatandaşlarımız mağdur.Kar yağışının olmaması sadece Harput’u değil Elazığ’ın tamamını ilgilendiriyor.Bu nedenle bizlerde kar duasını yapmak istedik.İnşallah Cuma günü duamızı yapacağız,Rabbimize sığanacağız.’’diye ifade etti.

MÜCAHİT YANILMAZ’DA KAR DUASINA GELECEK

Düzenlenecek kar duası için Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile  görüştüklerini ifade eden Muhtar Demirpolat,’’Sayın başkanımızı davet ettik.Kendileri mutlaka geleceklerini ifade etti.Sayın Valimiz ile de görüşeceğiz.Müftümüz de katılacak.Bütün Elazığ’ı kar duasına bekliyoruz.’’dedi.

CUMA GÜNÜ HARPUT’A OTOBÜSLERİN ÜCRETSİZ OLMASINI İSTİYORUZ

Cuma günü Harput’a gidecek olan otobüslerin ücretsiz olması için Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile görüşeceklerini  ifade eden Muhtar Zülküf Demirpolat,’’Sayın başkanımıza talebimizi ileteceğiz.Otobüslerin Cuma günü ücretsiz olması için.Başkanımızın her konuda destek olacağına inanıyoruz.Ellerimizi rabbimiz için açıp hep birlikte dua edeceğiz.’’dedi.

RABBİMİZE SIĞINACAĞIZ

Cuma namazını Ulu Camide kıldıktan sonra otopark alanın da kar duası yapılacağını ifade Muhtar Demirpolat,’’Çocuklarımızı,gençlerimizi ve yaşlılarımızı kısacası 7’den 70’e her vatandaşımızı bekliyoruz.Kar yağışının olmamasından dolayı topraklarımız ve çeşmelerimiz kurudu.Rabbimizden başka sığınacak bir yerimiz yok.’’diye ifade etti.