KANSER PANELİNDE TEK DOKTOR

Gündeme gelme ve adından söz ettirme konusundaki alışkanlıklar zaman zaman komik durumlara da kapı aralamıyor değil. Şehirde bir panel düzenleniyor. Konu önemli. 'Akciğer Kanseri Nedenleri ve Tedavisi'.  Toplumun hemen her kesimini ilgilendiren bu panel nerede yapılıyor sizce? Su Ürünleri Enstitüsü Konferans Salonu'nda.  Peki nerede bu salon? Muhtemelen Tarım İl Müdürlüğü yerleşkesi içinde. Peki, konuya ilgi duyan vatandaşların bu salona ulaşma imkânı var mı? Sanmıyo

KANSER PANELİNDE TEK DOKTOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunların hepsini geçtik. Bu önemli konuda yapılan panele kimler konuşmacı olarak katılıyor. Taşeron İşçiler Derneği Başkanı Erol Aslan, Elazığ Çiftçi Derneği Başkanı Ergün Aslan, Tarım İl Müdürü Turan Karahan,  Yeşilay Cemiyeti Elazığ İl Başkanı Tamer Kayaoğlu.

Yahu yok mu bu panelde konunun uzmanı bir doktor dediğinizi duyar gibiyim. Evet, bir doktor hocamız var. . Medical Park Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tayfun Kermenli.

Tevfik ustamızın klasik bir sözünü hatırlattı bu kadro bana. “Hayır,  şimdi sen ne anladın bu işten? Biz de sorduk bu işten bir şey anlayan var mı diye.

Farkındalık oluşturmak için yapıldığı ifade edilen bu panelin bu kadrosu ile ancak kanseri tetikleyen tarımsal üretimde ve su ürünleri üretiminde kullanılan kimyasal ilaçların yasaklanması konuşulmalıydı. Ve konu kurum içinde bulunan küçük bir salonda değil işin gerçek uzmanları tarafından halka açık bir mekânda yapılmalıydı.

Ama siz derseniz ki “biz yaptık oldu”. O zaman söylenecek sözümüz olmaz bizim de. Biz de yazdık geçtik.