KANATLI BARAJI BİTİYOR

Erkan BAY/DSİ, Elazığ'a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya devam ediyor.

KANATLI BARAJI BİTİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, Peri Nehri'nin yan kollarından Bulanık Çayı üzerinde inşa edilen Kanatlı Barajı’nda sona gelindi. Elazığ Hakimiyet Gazetesi, Kanatlı Barajı ile ilgili çalışmaları okuyucuları için araştırdı.

Elazığ’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaya başladı. Son 14 yılda Elazığ’da 9 baraj inşa edildi. 39 bin 410 dekar arazi  sulamaya açıldı. Çiftçilere  ise yıllık 39,70 milyon TL zirai gelir artışı sağlandı.

ARAZİLER MODERN SULAMA SİSTEMİNE KAVUŞACAK

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, Peri Nehri'nin yan kollarından Bulanık Çayı üzerinde inşa edilen Kanatlı Barajı’nda ise çalışmalar aralıksız devam ediyor. DSİ tarafından inşa edilen Kanatlı Barajı'nın devreye girmesiyle Kovancılar ve Karakoçan ilçeleri sınırları dâhilinde kalan 19 yerleşim biriminde bulunan araziler modern sulama sistemine kavuşacak.

KANATLI BARAJINDA SONA GELİNDİ

Elazığ’da yapılacak olan barajlardan bir tanesi olan Kanatlı Barajında ise çalışmalarda sona gelindi. Fiziki gerçekleşmenin yüzde 89 olduğu ‘’Kanatlı Barajı’’ hizmete girdikten sonra 19 köyün 70 bin 920 dekar tarım arazisini sulayacak.

KOVANCILAR DEMİRCİ OVASI VE KARAKOÇAN KUŞÇU OVALARINDA BULUNAN 19 KÖY

Temelden 79 metre yükseklikte 4.890.000 m³ gövde dolgu hacmine sahip ve 43.90 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip kil çekirdekli kum-çakıl dolgu tipinde imal edilen barajda rölekasyon ve baraj ulaşım yolları tamamlanmış olup gövde dolgusu ve dolusavak imalat çalışmaları devam ediyor. İşte fiziki gerçekleşme % 89 seviyesindedir. Baraj ile Kovancılar Demirci Ovası ile Karakoçan Kuşcu Ovalarında bulunan 19 köyün toplam 70 bin 920 dekar tarım arazisi sulanarak dekar başına 671 TL gelir artışı ve 47.587.320 TL milli ekonomiye katkı sağlanacak. 21 bin 276 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.