KALKINMANIN VE GELİŞMENİN İLK PARAMETRESİ EKONOMİDİR

Başkan Yanılmaz açıklamasında şunları kaydetti: 'Elazığ ekonomisinin gelişmesi açısından iki ana konuda açıklamalarda bulunacağım

KALKINMANIN VE GELİŞMENİN İLK PARAMETRESİ EKONOMİDİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Yanılmaz açıklamasında şunları kaydetti: “Elazığ ekonomisinin gelişmesi açısından iki ana konuda açıklamalarda bulunacağım. Elazığ Belediyesi olarak belediyecilik hizmetlerinin yanında Elazığ’ımızın ekonomisinin gelişmesi, ihracatının artması, yatırımlarının artması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kalkınmanın ve gelişmenin ilk parametresi ekonomidir, ekonomik canlılıktır, ekonominin potansiyelidir. Şehirler ekonomik potansiyellerini artırdıkça şehir olma özelliğini daha çok kazanırlar. Ekonomik özellik arttıkça da şehirlerdeki istihdam alanları artar. Gençlerimiz kendine daha çok iş alanları bulurlar. Elazığ’ımızın Cazibe Merkezi iller arasına girmesiyle şehrimize yatırım yapmak isteyenler üzerindeki heyecan artmıştır. Bizde Elazığ Belediyesi olarak buna destek vermek, sahip çıkmak ve yatırımcıların önünü açmak, varsa önlerindeki problemleri gidermek için geçen hafta Elazığ’ımızda İstanbul'dan gelen 21 sanayici ve işadamını misafir ettik. Sanayicilerimiz ve yatırımcılarımızla birlikte öncelikle Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde ETSO Başkanımız Sayın İdris Alan, iş adamlarımıza Elazığ'ın ticari hayatını anlattı. Elazığ'ın yatırımdaki önceliklerini anlattı. Yine gelen misafirlerimizle birlikte Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ettik. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ve Başkan Yardımcısı ile birlikte özellikle Organize Sanayi Bölgesi'ne danışmanlık yapan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Orhan tarafından organize sanayi bölgemizin imkân ve ulaşım kolaylıkları içeren bir sunum gerçekleştirdiler. Akabinde yatırımcılarımızla birlikte Elazığ Ticaret Borsası’nı ziyaret ettik. Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Mehmet Ali Dumandağ, şehrimizin tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyellerine ve fırsatlarına ilişkin detaylı bilgi verdi.

Konuklarımızla akşam saatlerinde ise Kültürpark Mamurat’ül Aziz Salonunda bir araya geldik. Toplantıda, Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu, Milletvekilimiz Sayın Metin Bulut, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ,  AK Parti İl Başkanımız Sayın Ramazan Gürgöze, ETSO başkanı Sayın Idris Alan, Ticaret Borsası Başkanı Sayın Mehmet Ali Dumandağ, OSB Başkan Danışmanı YRD. Doç. Dr. Ahmet Orhan,  Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı  Sayın Fikret Çelik,  Elâzığ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, MÜSİAD,TÜMSİAD, ASKON, HAYSİAD,  ESDER, Elazığ Tuhafiyeciler Oda Başkanlığı, Elazığ Mobilyacılar Derneği gibi Elazığ’ımızın ekonomik alanda öne çıkmış bütün kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kurum ve kuruluşlarını bir araya getirdik.

 

Bu programda Elazığ Valiliği Proje Ofisi Koordinatörü Sayın Şaban Yaşa ile Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Koordinatörü Sayın Abdullahvahap Yoğunlu, Elazığ'ın Cazibe Merkezi iller arasına alınmakla, hangi önceliklerinin olduğunu, yatırım fırsatlarının neler olabileceği konusunda uzun bir birifing sundular. Akabinde İstanbul'dan gelen yatırımcılarımızın sorularını cevaplandırdılar. Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz İl Başkanımız, Oda başkanlarımız sivil toplum kuruluşlarımızın başkanları yaptıkları konuşmalarda, Elazığ’a dışarıdan gelecek yatırımlarda Elazığ'ın birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğini, bütün ve kurum ve kuruluşların yatırımcılara destek vereceğini, sahip çıkacağını ortaya koydular ve yatırımcılarımızı da kendi alanlarında bilgilendirdiler. Ertesi gün ise yatırımcılarımızla birlikte Elazığ’ımızı gezdik. Öncelikle Hazar Baba Kayak Merkezine giderek, Hazarbaba Kayak Merkezi başta olmak üzere Sivrice’nin güzelliklerini, Gölü'nün özellikleri ile birlikte ne kadar turizm yatırımlarına açık olduğunu net bir şekilde yerinde görmelerini temin ettik. Akabinde İstanbul'dan gelen sanayici ve işadamlarımızla birlikte Hayır Çarşımızı ve Çöpten Enerji Tesisimizi gezdik. Hayır Çarşısını ziyaret ettiğimizde İstanbul’dan gelen işadamlarımız 20 ton gıda yardımında bulundular. Ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çöpten Enerji Tesisimize ise hayran kaldılar. Çöpten Enerji Tesisimiz Elazığ’ımızın geleceğine yönelik yapılmış çok önemli bir yatırımlardan biridir. Daha sonra Keban ilçemize gittik, Keban ilçemizi gezdiler. Elazığ'dan uğurladığımız da ise inanıyorum ki İstanbul’dan gelen işadamlarımız Elazığ’ımızı daha yakından tanıdılar, birebir gördüler ve Elazığ’ yatırım yapma inançları artmış oldu. Bir olay beni çok etkiledi. Elazığ’ımızdan 28 yıl önce ayrılan ve bugüne kadar hiç gelmemiş olan bir iş adamımızın 28 yıl sonra ilk kez Elazığ’a geliyorum demesi oldu. Elazığ’ımızın dışarıdan bakıldığında gelinecek, yatırım yapılacak şehir olduğunun açık bir göstergesidir. İnşdigerah gelen yatırımcılarımız, yatırım yapma hevesi ve gayesi içinde Elazığ'dan ayrıldılar.

TÜRK- ARAP İŞ FORMU

Geçtiğimiz hafta önemli bir etkinliğimiz de Antalya’da 30 ülkeden 320 delegasyonun ve işadamının katılımıyla gerçekleştirilen ve TİKA’nın destekleri ile kısa adı TASCA olan Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği tarafından organize edilen “Ortaklık ve Kalkınma” konulu Türk-Arap İş formuna belediye olarak katılmamamız oldu.

 

Üç gün süren ve İslam ülkeleri arasında ekonomik ve sosyal işbirliğini amaçlayan bu önemli etkinlikte, Elazığ Belediyesi onur konuğu olarak yer aldı. Ancak bizler bu toplantıya sadece belediye olarak katılmadık.

 

Elazığ’ımızın, sanayicimizin, üreticimizin imalatlarını, Elazığ'ın özelliklerini, Elazığ'ın yöresel ürünlerini, önceliklerini tanıtma imkanı elde ettik ve 3 gün boyunca Elazığ’ı tanıttık. Üreticilerimizin, sanayicilerimizin kataloglarını yurt dışından gelen misafirlere verdik daha sonra misafirlerimizle ikili görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeleri özetlersek eğer bütün misafirler Türkiye'yi çok yakından takip ediyorlar ve bütün misafirlerimizin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a özel bir hayranlığı, özel bir yakınlığı var. Onlar Türkiye'nin başarısı için, Türkiye’nin zaferi için, Türkiye'nin terörden arındırılması ve güçlendirilmesi için devamlı dua ettiklerini bize ikili görüşmelerde aktardılar. Bu ikili görüşmeler neticesinde, önümüzdeki yıl yani 2017 yılında yapılacak Türk Arap İş Forumu toplantısının Mayıs veya Haziran aylarında Elazığ'da yapılmasını da kararlaştırdık ve inşdigerah 2017 Mayıs veya Haziran ayında yurt dışından gelen misafirleri, Elazığ'da ağırlamak, Elazığ yerinde tanıtmak ve Elazığ'a ilgi ve alakalarının artmasına vesile olacak çalışmaları yapmakla 2017 yılını da dolu dolu geçirmiş olacağız. Bu tip çalışmalar hemen sonucunu vermez, bu geleceğe yapılmış yatırımdır, bu yatırımlarda biz Elazığ’ı tanıtıyoruz, Elazığ’ı seviyoruz ve Elazığ'a yatırım yapmalarını da bu şekilde temin etmiş olacağız. Tabi Antalya'da yapmış olduğumuz toplantılardan en önemlilerinden biri de kısa adı ADGİAD olan Antalya Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği’ni ziyaret ettik. Yaptığımız toplantıda, yaptığımız konuşmada ve gösterdiğimiz Elazığ tanıtım filminde, Elazığ’ı anlattık. Antalya'daki iş adamlarımıza Elazığ'da yatırım yapmalarının ne kadar önemli ve onlar için ne kadar faydalı olduğunu anlattık. Ayrıca Antalya'da Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği'nde, Elazığlı hemşehrilerimizle bir araya geldik. Elazığ’a hasret olan hemşehrilerimize Elazığ anlattık ve Elazığ'la ilgili bilgiler sunduk. Aynı günün akşamında Manavgat ilçesinde Elazığlı hemşehrilerimizle bir araya geldik. Onlara da Elazığ'ı anlattık, Elazığ’ımızın güzelliklerini anlattık. Gittiğimiz her toplantıda, katıldığımız her forumda ve bir araya geldiğimiz her hemşehrimize özellikle Elazığ’a gelmelerini, tatillerini Elazığ'da geçirmelerini, işadamlarımıza da bayi toplantılarını Elazığ'da yapmalarını özellikle istedik. Çünkü Elazığ’ın yerinde görüldüğünde bambaşka bir cazibe merkezi olduğunu, ancak orada anlaşılabileceğini izah ettik. Elazığ’ımız Doğu’da ve Güneydoğu'da yatırım yapılabilecek cennet şehirlerden biridir. Elazığ’ımızın imkanları yer altı ve yer üstü zenginlikleri diğer illere fark atacak durumdadır. Biz bu farkımızı ortaya koymak için, Elazığ’ı tanıtmak, tanıtmak ve tanıtmak durumundayız. Elazığ’ımızın pr çalışmasını çok iyi yapmak durumundayız. Elazığ’ı çok iyi tanıttığımızda da Elazığ’ımıza ekonomik zenginlikler katacak yatırımların geleceğini göreceğiz. Genç işsizlerimize yeni istihdam alanlarının açılacağını hep birlikte görmüş olacağız.”